Slädtur på Eriksgården

Slädtur på Eriksgården

Året runt kan du prova på att åka efter någon av de starka hästarna på Eriksgården. På sommaren drar hästarna en vagn och vintertid när det finns snö, drar hästarna en släde. Mer stämningsfullt än så blir det inte på vintern.

Bakom ståtliga ardennerhästar slädar ni fram som Emil i Lönneberga i det småländska vinterlandskapet. Ljudet av bjällrans klang och hästarnas frustande ger en fantastisk upplevelse att minnas länge. Att få kela med gårdens hästar blir en mysig stund för både vuxna och barn.

I Fjälster by finns lämningar ända från istiden. Kulturlandskapet vittnar om hur människor i byn levt i generationer och berättelsen levandegörs med öden och anekdoter från bybornas egen historia. Vi samlas på gårdsplanen och förflyttar oss i sakta mak genom byn med häst och vagn. Avslutning görs med kaffe/saft o hembakat kaffebröd i Eriksgårdens timmerstuga.

___________________

Andra hästaktiviteter på gården

Trollsk skogstur med häst och vagn/släde

Tror du på vättar, trollgubbar och skogsrå? Du kan möta dem i de trolska skogarna i Fjälster. Grillar eller tillagar kolbullar/krabbelurer och lyssnar till lokala sägner. Mystiskt och mysigt!

Hästhäng med ponny (1 timme)

Behöver du lite hästmys? Under en timme får du mysa, borsta, klia, krama och leda vårt det lilla gotlandsrusset, Movitz.

Våga häst (2 timmar)

För den som gärna vill umgås med hästar men inte riktigt vågar rida. Här får du möjligheten utifrån dina egna förutsättningar att lära känna en häst/ponny. Du får borsta, mysa, mata och leda hästen. Du lär känna en trygg häst och får kunskap i hur man bör umgås med en dem. Utbildad instruktör guidar dig.

Barnkalas

På Eriksgården finns möjlighet för ett annorlunda och roligt barnkalas! Skattjakt, korvgrillning och hembakat fika. Till barnens förtjusning avslutas kalaset antingen med häst och vagntur eller ponnyridning.

Bondekampen

5-kamp med olika utmaningar kring gårdens aktiviteter. Ett tips är att ha oömma kläder för utmaningar som fanns på gården förr i tiden.

___________________

En stund i timmerstugan

Kolbullekväll i timmerstugan

Lär er tillaga traditionella kolbullar med fläsk och koka kaffe över brasan. Sitt en stund och njut av lugnet i naturen och lyssna på ett kåseri om kolbullens historia.

Mys i timmerstugan med tänd brasa

Kom ut friska luften men under tak och umgås med nära och kära. Mys vid en tänd brasa och njuter av varm glögg/kaffe/lingondricka och hembakat tillsammans med de du tycker om.

Hyr timmerstugan

Ta med dig kompisgänget, familjen och umgås i idyllisk skogsmiljö med öppen eld. Timmerstugan rymmer max 20 personer, tillgång till ved och toalett finns i närheten.

Kontakt

Faciliteter