Eriksgården

Eriksgården

Eriksgården erbjuder naturliga upplevelser med hästen i fokus och boende på lantgård. Här får du träffa gårdens brukshästar, ardenner och gotlandsruss, och övriga smådjur. Mys, umgås och lärdig mer om djuren och vårt kulturarv. Här kan du även prova på att köra eller rida häst!

På Eriksgården i pittoreska Fjälster, strax utanför Vimmerby. Här får du en genuin tidsresa tillbaka till det småländska lantlivet för drygt hundra år sedan. Här möts du av Annelie Svensson, klädd i blårandiga arbetskläder och keps som för tankarna till Emil i Lönneberga. På gården får du delta i autentiska aktiviteter som att plocka ägg i hönshuset, sköta om hästarna, delta vid potatissättning och höslåtter, samt prova på timmerkörning med häst i skogen. Här kan du även njuta av härliga häst- och vagnsturer eller ge dig ut på ridtur med ardennerhästar eller gotlandsruss.Här får du en intim kontakt med hästar och lantliv.

Eriksgården blev 2017 tilldelad årets värdskapspris under Vimmerbygalan!

Hästaktiviteter på Eriksgården

Trollsk skogstur med häst och vagn

Tror du på vättar, trollgubbar och skogsrå? Du kan möta dem i de trolska skogarna i Fjälster. Grillar eller tillagar kolbullar/krabbelurer och lyssnar till lokala sägner. Mystiskt och mysigt!

Hästhäng med ponny (1 timme)

Behöver du lite hästmys? Under en timme får du mysa, borsta, klia, krama och leda vårt det lilla gotlandsrusset, Movitz.

Våga häst (2 timmar)

För den som gärna vill umgås med hästar men inte riktigt vågar rida. Här får du möjligheten utifrån dina egna förutsättningar att lära känna en häst/ponny. Du får borsta, mysa, mata och leda hästen. Du lär känna en trygg häst och får kunskap i hur man bör umgås med en dem. Utbildad instruktör guidar dig.

Barnkalas

På Eriksgården finns möjlighet för ett annorlunda och roligt barnkalas! Skattjakt, korvgrillning och hembakat fika. Till barnens förtjusning avslutas kalaset antingen med häst och vagntur eller ponnyridning.

Bondekampen

5-kamp med olika utmaningar kring gårdens aktiviteter. Ett tips är att ha oömma kläder för utmaningar som fanns på gården förr i tiden.

___________________

En stund i timmerstugan

Kolbulle i timmerstugan

Lär er tillaga traditionella kolbullar med fläsk och koka kaffe över brasan. Sitt en stund och njut av lugnet i naturen och lyssna på ett kåseri om kolbullens historia.

Mys i timmerstugan med tänd brasa

Kom ut friska luften men under tak och umgås med nära och kära. Mys vid en tänd brasa och njuter av varm glögg/kaffe/lingondricka och hembakat tillsammans med de du tycker om.

Hyr timmerstugan

Ta med dig kompisgänget, familjen och umgås i idyllisk skogsmiljö med öppen eld. Timmerstugan rymmer max 20 personer, tillgång till ved och toalett finns i närheten.