Vimmerby_Torg_StudioRosenfors (1)

Mer och ännu mer att upptäcka!

Välkommen till Vimmerby – en plats där äventyret väntar på dig! Upptäck en värld bortom Astrid Lindgrens sagor och låt oss visa dig allt som Vimmerby har att erbjuda. Med ändlösa möjligheter för barnfamiljer, från älgsafaris till höghöjdsbanor och natursköna vandringsleder, finns det alltid något spännande att utforska här. Ta del av vår lista över aktiviteter och sevärdheter nedan och låt oss väcka ditt barnasinne till liv i Vimmerby. Välkommen till vår värld, där det finns så mycket mer än du tror!

Besök tredje minsta nationalparken​

Norra Kvills nationalpark bjuder in till mystik och magi i småländsk trollskog. Bland omkullfallna träd och mossbeklädda stenblock i den norra delen av Vimmerby kommun ligger, den tredje minsta av Sveriges 30 nationalparker. I 150 år har skogen fått leva fritt av träden är cirka 80 procent tallar och vissa har vuxit sig både stora och gamla med 2,5 meter i omkrets och 35 meter höjd och 350 år i ålder.

Här finns två vandringsleder på 2,5 respektive 4 kilometer som banar väg för skogsupplevelser utöver det vanliga. Runt Stora Idgölens näckrosfyllda vatten sjunger tofsmesen och du kan njuta av lugnet vid vattnet. Vidare upp i den steniga naturen kan du andas ut vid Idgölens utsiktsplats med magnifik vy över Rumskullaskogen.

Få en älgpuss

Blöta älgpussar och spännande safariturer är utan tvekan Virum Älgparks signum. Belägen 3 mil från Vimmerby kan du träffa älgar och dovhjortar i deras egen miljö. Här kommer du de ståtliga djuren riktigt nära. Vagnarna har tak och delvis öppna sidor så du kan klappa och mata älgarna, samtidigt som du sitter väl skyddad. Dåligt väder är inget problem.

Cykla bland sagorna

Med lokala smaker i cykelkorgen och handvävd trasmatta på pakethållaren cyklar du tillsammans med Cykla i Filmlandskapet Småland erfarna guider genom natur- och kulturlandskapet samtidigt som du tar del av lokala filmhemlisar och berättelserna runt filminspelningarna. Turerna utgår från filmmuseet Filmbyn Småland i Mariannelund och går till filminspelningsplatser och turistattraktionerna Katthult och Bullerbyn. Längs vägen passerar du flera platser där scener till filmerna om Emil i Lönneberga spelades in.

Äventyr på hög höjd

Vimmerby Adventure Park är höghöjdparken som tar äventyret till en ny nivå. Utmana dig själv och testa dina gränser i olika banor. Ta dig över hinder mellan plattformar på höga höjder, testa parkens zipline eller ta dig an det nervkittlande fritt fall. Oavsett om du är en erfaren klättrare eller nybörjare så finns det något för alla. Höghöjdsbanor finns i höjder som varierar från 1 meter till hela 18 meter över marken.

vimmerby_adventure_full (74) (1)
Testa fiskelyckan

Njut av en härlig dag på sjön med familjen, kompisarna eller kollegorna. Starlings fiske bjuder in till en utflykt utöver det vanliga där vi drar ner tempot och sänker axlarna. Utforskar natur/djurliv och känn pirret i magen när du glider fram i vattnet i jakten på fångst. Fiskeguiden Fredrik vägleder dig och ditt sällskap inom gädd- och abborrefiske från sportfiskebåt. Mete- eller kastspö är ditt val, möjlighet att prova olika fiskesätt, beten och spön finns. Ingen förkunskap erfordras och utrustning finns att låna, men vill du ta med din egna utrustning så går även det bra.

Fiskevatten runt om Vimmerby:
https://www.vimmerby.com/se-gora/fiska-i-vimmerby-kommun/

Vandringsleder

Evenemang

Hitta ännu fler aktiviteter i Vimmerby