Foto

Jörgen efter installation i Benny Anderssons Mono Music Studio

Jörgen efter installation i Benny Anderssons Mono Music Studio<br />

Med ljudet i centrum

Jörgen Nilsson har i närmare 25 år drivit Vimmerbyföretaget Ultimate Sound & Music AB. Med utgångspunkt från butiken, med tre specialbyggda demo-rum för ljud och bild, levererar han unika ljudlösningar till en nationell och internationell kundkrets. Vi ställde några frågor till Jörgen.

 

Vad var det som väckte ditt intresse och fick dig in på denna nischade yrkesbana?

Musik har alltid varit min största passion. Så att jag på något sätt skulle börja inom denna bransch var nog bara en tidsfråga. I tidig skolålder drömde jag om en skivbutik och att utbilda mig till musikproducent. Jag fick mitt första heltidsarbete på posten och när jag kom hem från jobbet så var det musiken och ljudet som intresserade mig. Genom besök på musik- och ljudmässor träffade jag Pioneer Sveriges grundare Gunnar Holm och fick på så sätt in en fot i branschen. Han såg en person med stor passion för musik och ljud som kunde hjälpa företaget vid de stora ljudmässorna. Jag gjorde väl ett bra arbete, för under en av mässorna så frågade Gunnar Holm när jag skulle sluta på posten och starta eget. Dessa ord gav mig en kick i baken som gjorde att jag tog steget att starta en butik.

Med tanke på vilka ljudlösningar som levereras förvånas man kanske över att butiken inte ligger i en storstad.  Hur kommer det sig?

Jag är född och uppvuxen i Vimmerby, en liten stad där vi har ett lugn och framförallt alltid tid för kunden. Så här behöver ingen kund känna någon som helst stress över att uppta vår eller någon annans tid. Sammantaget gör detta att vill man som kund ha den bästa musik- och bildupplevelsen i sitt hem eller studion så får man bege sig till oss i Vimmerby. Självklart är det mycket svårare i en liten stad, men är man otroligt envis och passionerad så kommer kunderna hit från när och fjärran.

Du arrangerar konserter med världsartister här i den relativt lilla staden Vimmerby. Hur lyckas du med det? 

Med idogt arbete, nätverkande och genom många konsertbesök med dessa artister så har man fått ett stort förtroende genom åren. Sedan att med passion och kunskap överträffa våra artister och kunders förväntningar gör att de återkommer till oss. Så flera av dessa artister har också blivit våra kunder.

Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva vad du uppskattar mest med Astrid Lindgrens Vimmerby?

Lugnet, Naturnära, Familj/Vänner.

Musikern och låtskrivaren Paulo Mendoca och Jörgen.