Foto Henrik Alsér

<br />Henrik Alsér

Bytte småstad till storstad

För ungefär ett år sedan beslutade sig paret Henrik och Marie Alsér för att packa sina flyttkartonger och tillsammans med sin son Bo, flytta från Göteborg tillbaks till Astrid Lindgrens Vimmerby.

 

Men paret Alsér transporterade mer än flyttkartonger. Henrik flyttade också med sig sin studio där han mixar och mastrar såväl svenska som internationella musiker. På meritlistan finns samarbeten med såväl Coldplay som The Hives och Robyn. Idag jobbar båda i Vimmerby då Marie headhuntades till jobbet som teaterproducent på en av Europas största teaterparker – Astrid Lindgrens Värld. Vi har ställt ett par nyfikna frågor till Henrik.

 

Livsstilskarriär, vad tänker du på när du hör det?  
Jag tänker att karriären kanske inte bara handlar om arbetet, utan snarare kan vara ett helhetsbegrepp för hur vi väljer att spendera våra liv. För oss var det ett livsstilsval att flytta ut på landet och bort från storstaden, där vi tidigare bodde, för att vi identifierar oss mer som ”lantisar” än som ”storstadsbor”. För oss var det viktigt att hitta ett andningshål att samla kraft och inspiration, eftersom våra arbeten innebär mycket sociala kontakter och kreativ press. 

Vad skulle du säga är en av de största fördelarna med att välja ett småstadsliv? 
Storstadslivet är i jämförelse väldig anonymt, jag gillar den mer personliga atmosfären. Och framför allt känner jag att jag äger mitt eget liv och får vara ifred. När jag vill ha action så kan jag aktivt söka upp det, istället för att konstant bombarderas och försöka skydda sig från det. 

Att driva en verksamhet med en internationell marknad i en stad i Vimmerbys storlek, hur funkar det?
I denna uppkopplade tidsålder är det för min del ingen större skillnad då jag oftast antingen jobbar på egen hand när jag inte är på resande fot, och då kan jag lika gärna utgå härifrån som från en storstad. Närheten till våra familjer underlättar också vardagens pussel som småbarnsförälder. 

Om du skulle ”sälja in” Astrid Lindgrens Vimmerby, med tre ord, vilka skulle de vara? 
Närhet, personligt, frihet 

 

Henrik Alsér mixar och mastrar såväl svenska som internationella musiker.