Tre Tillsammans – mot nya mål

Tre Tillsammans är en satsning som Eksjö, Hultsfred och Vimmerby gör under 2021 och 2022. Satsningen har fått extra medel från Tillväxtverket, Region Kalmar Län samt Eksjö, Hultsfred och Vimmerby kommuner för att kunna stötta besöksnäringen i regionen. 

Det här är insatser vi kommer att jobba med under projekttiden: 

 • Nätverksträffar. Digitalt och fysiskt.
 • Studieresor.
 • Marknadsföring av destinationen.
 • Transporter mellan företagen.
 • Rådgivning. Steg ett är att kartlägga vilken rådgivning som behövs och steg två är att erbjuda spetskompetens till företagen. Spetskompetens kan gälla sociala medier, marknadsföring, hållbarhet, corona-anpassning, produktutveckling eller vad kartläggningen visar.
Under rådande omständigheter så har vissa delar behövt göra paus och flyttats fram men vi hoppas kunna återuppta dessa när vi kan börja träffas fysiskt igen. 
 
 

Rådgivare och affärsutvecklare
Christina Thorstensson
christina@tjugoettkonsulten.seProjektledare

Patric Engqvist
patric.engqvist@vimmerby.se

Aktuellt erbjudande

I samarbetet Tre tillsammans mot nya mål, kan vi nu erbjuda dig hjälp i din utveckling.

Nedan finns ett antal paketerade erbjudanden. Det är begränsat antal erbjudanden som gäller som längst till och med hela 2022, men enligt principen först till kvarn! Utbudet av erbjudande bygger på den kartläggning vi gjort (möten med företagen) och annan input vi har fått från företagen under samarbetets första månader.

Observera att utbudet kan komma att ändras. Om vi har tillräckligt med resurser kvar, kan det tillkomma nya erbjudanden under hösten.

 

SÅ HÄR ÄR UPPLÄGGET:

 • Varje anläggning får nyttja max fyra checkar, du väljer hur du fördelar dem. Du kan ta alla fyra hos en leverantör eller dela upp på olika.
 • Du måste använda den bokade checken i närtid, du kan inte reservera checkar för att använda den längre fram.
 • Erbjudandet gäller t.o.m. hela 2022 så länge det finns checkar kvar.
 • För att boka en check, mejlar du till christina@tjugoettkonsulten.se. Skriv vilken check och företag du vill boka och beskriv kort hur detta kommer till nytta i din verksamhet
 • Om allt är ok får du en bekräftelse att det finns en check till dig och instruktioner hur du går vidare.
 • Checken är utan kostnad för dig, med följande villkor:
 • När uppdraget med checken är slutförd, måste du omgående skicka ett par korta rader hur det har gått, vad som är utfört.
 • Under hösten 2021 och våren 2022 kommer vi arrangera workshop med tema hållbarhet och det är obligatorisk för dig att närvara vid minst en av dem.
 • Om du har beställt filmer eller bilder, har din lokala besöksnäringsorganisation rätt att använda materialet för marknadsföring av destinationen.
 
Nedan hittar ni alla erbjudande i respektive kategori. 
1. MCI VIDEOGRAPHY, JACOB MEJER

En liten filmproduktion men känns som en stor!

Jag skapar filmproduktioner, bilder och animationer med känsla och genomslag från hjärtat. Har flera års erfarenhet då jag fått förtroende från flera verksamheter, föreningar och reklambyråer. Kan hjälpa kund med allt från idé till färdig leverans. Allt levereras digitalt för direkt nedladdning. Använder kreativa lösningar och givetvis högkvalitétsutrustning för att ge er så bra slutprodukt som möjligt. Drönare samt drönarkörkort finns också! Färdig film eller foto får ej ändras eller klippas i, på något sätt, utan godkännande av MCI.

A: EN CHECK: En enklare film på upp till 60 sekunder. Passar utmärkt för sociala medier. Ni bestämmer vad för del av verksamheten som ska visas och vi kommer överens tillsammans om manus.
B: EN CHECK: Film eller foto med drönare. Film klipps ihop till en film på ungefär 1 minut. Är det fotografering, blir det 10 stycken redigerade bilder.
C: EN CHECK: Fotografering enligt era önskemål för verksamheten. Cirka 20 bilder redigeras och levereras digitalt.
D: FYRA CHECKAR: Filmning och fotografering en hel dag (upp till 8 timmar) på er verksamhet, hos referens eller liknande. Ni bestämmer själva hur fördelningen mellan film och foto som önskas. Vi klipper ihop en film på 1-3 minuter beroende på önskemål och användningsområde. Vi diskuterar eventuellt manus och storyboard tillsammans.
E: EN CHECK: Jag använder t.ex. dina bilder som du har sedan tidigare och gör ett unikt bildspel och animationer med musik (köpt licens) eller så tar vi stockmaterial som passar er verksamhet. Max en minut färdigt material.

2. REDI FILM, CARL STENLÖV OCH JONAS NILSSON

Vi är ett produktionsbolag specialiserat på filmskapande, fotografi samt digital marknadsföring och sociala medier med sammanlagt ca tio års erfarenhet. På företaget använder vi utrustning som möter kraven för reklamproduktion. Därmed kan vi hantera alla former av foto, film, ljud och ljus. Vi har även professionell drönare och drönarkörkort, vilket gör att vi kan bemöta kundens alla behov inom media

A: EN CHECK: Vi filmar din anläggning med drönare och redigerar så filmen är färdig att publicera i dina egna kanaler. Med denna check får du 60 sekunder färdig film eller 15 sekunder i hyperlapse.
B: EN CHECK: Vi fotar efter dina önskemål och du får 15 färdiga bilder att använda i till exempel sociala medier.
C: EN CHECK: Vi filmar din verksamhet med kamera och redigerar innehållet så att det går att använda för marknadsföring online. Med denna check får du 90 sekunder film.
D: EN CHECK: Vi kompletterar tidigare erbjudanden med grafisk design som går att lägga över det content som vi filmat/fotat.
E: EN CHECK: Vi gör en intervju med företaget som kan användas för marknadsföring i sociala medier. Intervjun kan även användas som komplement för erbjudande C.

3. FEM PUNKTER – EN OVANLIGT VANLIG REKLAMBYRÅ

Fem punkter är en webb- och reklambyrå som jobbar med strategi, innehåll och design för webbplatser, trycksaker och tidningar. En fullservicebyrå inom webb och reklam helt enkelt. Hos får du alltid ett professionellt och helhjärtat engagemang. Vi vill göra världen lite vackrare, försäljning lite enklare, internet lite smidigare och sociala medier lite mer engagerande. Allt vi gör har dock samma mål – att få dina kunder att gilla dina tjänster och produkter lite mer.

A. EN CHECK. Fotografering på plats hos dig i 2 timmar. Vi fotar imagebilder och säljande bilder och levererar 20 högupplösta och bildbehandlade bilder som du har fri användning av.
B: TVÅ CHECKAR. Filmning på plats i 2 timmar och vi levererar ca 1 min färdig film i mp4-format. Filmen har inget talat ljud utan endast bakgrundsmusik.
C: TRE CHECKAR. Film med talat manus och inspelat ljud. Vi hjälper till med enklare manusarbete och producerar ca 1 min färdig film som mp4.
D: EN CHECK. Rörligt till sociala medier. För att få effekt av annonsering i sociala medier är rörligt en förutsättning. Det behöver dock inte vara regelrätt film – det kan lika gärna vara animerade stillbilder som på ett snyggt sätt kombineras med enklare textbudskap och grafiska element som animeras. I priset ingår 2 inlägg på 15 sek vardera i 2 format (förslagsvis kvadratiskt + storyformat).

4. STUDIO ROSENFORS

Studio Rosenfors har producerat high-end fotografi och video över hela världen sedan mer än 35 år.  Du har antagligen redan sett vårt arbete, bland annat på omslagen till Vimmerby, Hultsfred eller Valdemarsvik turistbroschyrer. Vi är specialiserade på företags- turist- och matfotografi/video. Professionellt, flexibelt, pålitligt. we tell your story! Alla bilder uppfyller GDPR-kraven. www.studiorosenfors.com/tretillsammans

A: EN CHECK. Du får 15 redigerade bilder. Inom- eller utomhus. Vi fotar även med drönare.
B: TVÅ CHECKAR. Företagsfotografering inklusive fotografering av mat. Du får 20 redigerade bilder, inom- eller utomhus samt 10 bilder av mat. Totalt 30 bilder. Vi fotar även med drönare.
C: TVÅ CHECKAR. 30 bilder samt ett bildspel med 23 bilder inklusive logo/titel. Vi har musikrättigheter.
D: TRE CHECKAR. Reklamfilm ca. 90 sekunder. Manus, 1 heldags filmning, inkl. studio/redigering. Vi har musikrättigheter och filmar även med drönare.
E:FYRA CHECKAR. Kombinera paket b+ c, eller paket b+d.

5. FOTOGRAF JOHAN LINDQVIST, EKSJÖ

Fotograf sedan mer än 20 år tillbaka. Jag jobbar främst med stillbild och fotograferar gärna verksamhet med anknytning till småländsk natur, kultur och friluftsliv, då det ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Min bas finns i Eksjö, där jag har bott i nästan 30 år. Jag älskar den småländska naturen och de småländska idealen med företagsamhet och strävsamhet, parat med klurighet och entreprenörsanda. Jag är stolt över vårt landskap och oss som bor här, och därför känns det extra kul och inspirerande att försöka bidra till att lyfta fram det fina och unika som vi, och ni som driver företag i vårt område, tillsammans kan åstadkomma.

Jag fotograferar redan idag för flera företag och organisationer inom besöksnäringen i Småland. Jag vill förstå vad ni gör och vad som gör ert företag speciellt. När jag gör det kan jag skapa bilder som lyfter fram rätt saker och förmedlar rätt känsla.

Alla bilder levereras digitalt. Filerna är optimerade för användning på webben och i tryck. Ni får använda bilderna helt fritt i er egen verksamhet i alla medier och utan tidsbegränsning.
Paketen är beräknade för ett litet företag, med ett mindre antal anställda och en verksamhet, till exempel ett café eller att ni genomför naturguidningar. Är ni fler eller har olika verksamheter i företaget, krävs förmodligen mer än en check. I samtliga paket ingår att jag lägger tid på att lära känna din verksamhet och får höra vad du förväntar dig av uppdraget samt förbereder uppdraget på bästa sätt.

A: Vad vi gör-paketet
EN CHECK: Jag beskriver din verksamhet (eller en del av den) i stillbilder, som du sedan kan använda för kampanjer i sociala medier, på din webbsida och annonser mm. Visa vad ni gör på ett professionellt sätt!
I paketet ingår:
2 timmar fotografering av er verksamhet som den ser ut när ni gör det ni gör bäst, Äkta, naturligt och inga arrangerade bilder (men vi tillåter oss att stanna tiden, och se till att det ser såg bra ut som möjligt). Jag fotograferar översiktsbilder, verksamhet, detaljer och produkter, så att ni får ett varierat galleri av bilder att använda i er marknadsföring.
Du får 20 färdiga bilder som levereras digitalt.

B: Vilka vi är-paketet
EN CHECK: Här lyfter jag fram din personal, så att ditt företags viktigaste resurs presenteras på ett professionellt och konsekvent sätt. Inga mer spretiga mobilbilder på personalsidan!
I paketet ingår:
2 timmar fotografering av din personal. Beroende på hur många ni är, kan vi hinna med både porträttbilder (i miljö eller ”studio”) och porträtt av personalen i verksamheten.
Du får 20 färdiga bilder som levereras digitalt.

C: Våra erbjudanden-paketet
EN CHECK: Om du jobbar med någon fysisk produkt, hyr ut stugor eller erbjuder något annat visuellt kopplat till besöksnäringen är detta paketet för dig. Jag lyfter fram ditt erbjudande eller din produkt i bästa möjliga ljus.
I paketet ingår:
2 timmar fotografering av din produkt(er)/erbjudande på utvald plats/miljö (eller där det finns).
Du får 20 färdiga bilder som levereras digitalt.

6) FEM PUNKTER – EN OVANLIGT VANLIG REKLAMBYRÅ

Fem punkter är en webb- och reklambyrå som jobbar med strategi, innehåll och design för webbplatser, trycksaker och tidningar. En fullservicebyrå inom webb och reklam helt enkelt. Hos får du alltid ett professionellt och helhjärtat engagemang.  Vi vill göra världen lite vackrare, försäljning lite enklare, internet lite smidigare och sociala medier lite mer engagerande. Allt vi gör har dock samma mål – att få dina kunder att gilla dina tjänster och produkter lite mer.

A: Webb
TRE CHECKAR:
Responsiv webbplats som uppfyller WCAG-krav och modern webbstandard. Som kund står du själv för allt innehåll i form av bild och text och du lägger även in innehållet på den nya sidan. Du får tillgång till en utvecklingsmiljö där sidan kan byggas färdigt innan publicering på rätt domän. Webbpaketet bygger på en färdig blockstruktur där du själv kan välja färger, typsnitt och innehåll. För exempel på webbpaket se fempunkter.se.
B: Webb
FYRA CHECKAR:
Du får allt som ingår i ”a” men här producerar vi professionella texter till max 5 sidor (totalt ca 1500-2000 ord). Vi hjälper även till med konceptuella frågor om paketering och liknande samt publicerar allt innehåll. Bildmaterial ligger dock utanför priset.
C: Folder
TRE CHECKAR:
Vi producerar och trycker en folder i stående eller liggande A5-format på 8 sidor. I priset ingår att vi skriver text, du tillhandahåller bilder och vi gör grafisk formgivning. Papper: 135 g sidenmatt Upplaga: 500 ex
D: Flyer A5
EN CHECK:
Vi producerar och trycker en dubbelsidig flyer i stående eller liggande A5-format. Vi skriver text (du tillhandahåller bilder) och vi gör grafisk formgivning.  Papper: 170 g sidenmatt Upplaga: 500 ex
E: Logotype
EN CHECK:
Efter diskussion med dig, får du 2 förslag på logotyper

7) LÅXBO LANTKÖK

Låxbo Lantkök startades 2002 med gårdsrestaurang, catering och andra aktiviteter med lokal, hälsosam mat, lagad från grunden. Numer erbjuder vi minnesvärda upplevelser, kurser och föreläsningar, men arbetar också med konsultuppdrag inom utveckling av mat- och upplevelsekoncept, projektledning, kommunikation och utbildning. Hållbar utomhusmat lagad över öppen eld är en av våra specialgrenar. Läs mer på www.loxbolantkok.se.

Varje paket nedan ”kostar” en check från Tre Tillsammans, och motsvarar fem timmars konsultarbete. Paketen går bra att kombinera, och då lägger ni en check per paket. Genom paketen får ni individuell hjälp, anpassad efter era förutsättningar och behov. Vi träffas fysiskt eller via zoom vid minst ett tillfälle, och har sedan kontakt via mail, telefon eller zoom.

A: Utomhusmatlagning
EN CHECK: Paketet för dig som vill börja med utomhusmatlagning. Vill ni driva en utomhusrestaurang, låta gästen göra jobbet helt själv eller något däremellan? Vilka förutsättningar finns på platsen? Vad krävs, vad får man göra och hur skapar man en genuin och smakrik matupplevelse i det fria?
I detta paket går vi först igenom era önskemål, idéer och förutsättningar. Därefter får ni ett förslag på upplägg för att kunna starta med er utomhusmatlagning.
Önskar du hjälp med att skapa en lockande utomhusmeny, anpassad till lokal matkultur och baserad på lokala råvaror? Eller vill du skapa en upplevelse kopplad till utomhusmatlagningen? Boka fler av våra paket nedan.
B: Från kaffe till upplevelse
EN CHECK:
Vilka matupplevelser skulle ditt företag kunna utveckla? Att sälja hållbara upplevelser snarare än kaffe och frallor ger inte bara ökad bredd och ett ”extra ben” för ditt företag, det ger också en möjlighet till bättre ekonomi och förlängd säsong.
I detta paket går vi först igenom era önskemål och idéer. Vi tittar på era unika förutsättningar och hur dessa skulle kunna paketeras till en säljbar matupplevelse. Inom paketets ram får ni ett konkret förslag på upplägg för en matupplevelse som passar just er.
C: En genomtänkt meny med lokal färg
EN CHECK:
En meny berättar mycket om ert företag. Hur kan ni låta den sticka ut än mer och ge den en lokal prägel? Hur ser den lokala råvarukorgen ut och var hittar vi producenter att samarbeta med? Alla ska inte servera samma rätter, men en meny med lokal färg väcker gästens intresse och skapar ett mervärde. Här resonerar vi kring lokal matkultur och traditioner, och filar på er meny. Detta paket ger er en genomgång av menyn med förslag till lokala inslag eller rätter som passar just er. Ni får också tips på lokala leverantörer och produkter som kan passa menyn och ert företag.
D: Vad smakar ditt företag?
EN CHECK: Smak- och doft skapar några av våra skarpaste och tydligaste minnen, och en smak eller doft kan förstärka eller färga våra upplevelser, på gott och ont. Här resonerar vi kring hur vi kan använda smaker och dofter, färger och upplägg för att stärka ert varumärke och skapa positiva minnen hos gästerna.
Detta paket passar dig som serverar frukost, fika eller mat. Vi går igenom vilken bild av företaget ni vill förmedla till era gäster, och hur ni vill att de ska beskriva er. Tillsammans ser vi därefter på verksamheten ur kundens perspektiv, med våra sinnesintryck i fokus. Inom paketet får ni en lista med konkreta tips på enkla förändringar för att stärka gästens upplevelse i den riktning ni önskar.

8) KLIMATMAT SVERIGE

Klimatmat Sverige jobbar för att inspirera, utbilda och utveckla hållbara måltider för företag, privatpersoner och offentliga kök. Vi vet att dagens och morgondagens gäster ställer allt högre krav på maten och att både stora och små vill kunna njuta av god mat som komponerats och tillagats med hänsyn till miljö och klimat. Klimatmat består av kunniga medarbetare med olika bakgrund inom mat -och måltidsområdet. Två av oss – Ann Sellbrink och Frida Almqvist – bor och verkar i Vimmerby kommun. Läs mer på www.klimatmat.se

Våra paket passar er som serverar mat på något sätt, såväl restauranger med större menyer som caféer med enklare utbud.  

Varje paket nedan ”kostar” en företagscheck från Tre Tillsammans. Paketen går bra att kombinera, och då lägger ni en check per paket. Genom paketen får ni individuell hjälp, anpassad efter era förutsättningar och behov. Vi träffas fysiskt eller via zoom vid minst ett tillfälle, och har sedan kontakt via mail, telefon eller zoom. 

A: En hållbar barnmeny
EN CHECK:
Dagens matgäster ställer allt högre krav på maten som serveras. I en besöksregion där en stor andel gäster består av barnfamiljer finns det mycket att vinna på att kunna möta både små och stora gästers förväntningar och önskemål. En genomarbetad barnmeny med grönare tänk och bra råvaror skickar en tydlig signal till besökare att också yngre gäster värdesätts och välkomnas på samma villkor som övriga gäster. Verksamheten blir dessutom mer attraktiv för den grupp vuxna som förväntar sig att medföljande barn ska erbjudas varierande, hälsosamma och smakrika alternativ.
I detta paket gör vi först en nulägescheck. Hur ser era alternativ riktade till yngre gäster ut i nuläget? Vad fungerar bra, vad skulle kunna finslipas och vad skulle kunna göras annorlunda sett till smak, presentation och hållbarhetsaspekten? Utifrån er verksamhets förutsättningar, er matfilosofi och era önskemål tar vi fram förslag på 2-4 riktigt bra alternativ som gör gott för både små magar och vuxnas samveten.
B: Locka fler med bättre vego
EN CHECK:
I takt med att vegotrenden breder ut sig blir allt fler gäster intresserade av gröna rätter, även på restaurang och café. Men när gruppen som väljer grönt blir bredare, ställs också högre krav på menyer och utbud. Överträffa gästens förväntningar med en meny där det växtbaserade är såväl smakrikt och lockande som genomtänkt och hållbart!
I detta paket går vi igenom er nuvarande meny, er matfilosofi, era förutsättningar och önskemål. Vi pratar om era gäster, vilka de är och vad som får dem att välja att äta mer grönt. Vi hjälper er att skapa attraktiva vegetariska rätter som passar in i er verksamhet, och hjälper er att presentera dem på ett säljande sätt. Menyns gröna avdelning visar inte bara ert engagemang och vilja att ge gästen en minnesvärd upplevelse, de är oftast också mer lönsamma för köket.
Efter genomfört uppdrag har ni minst två, upp till fyra, nya smak- och färgrika gröna, hållbara rätter på menyn.
C: Tjäna mer med små förändringar
EN CHECK: Hur kan ni använda små förändringar i meny, miljö, servering och mottagande i ert företags hållbarhetsarbete för att skapa större kundnöjdhet och lönsamhet? I detta paket arbetar vi med att påverka gästen att välja “rätt” på menyn, minska matsvinn och dessutom öka gästens uppskattning och kunskap om ert hållbarhetsarbete.
Tillsammans resonerar vi om era ambitioner, önskemål och svårigheter. Därefter går vi praktiskt igenom detaljer som lokalernas och menyns utformning, presentation av maten samt hur ni kommunicerar till gästerna. Vi ger er en lista med konkreta tips till enkla men effektiva förändringar ni kan göra för att hjälpa gästerna till såväl ökad nöjdhet för dem som bättre lönsamhet för er.
D: Hållbar matlagning i praktiken (Praktiskt köksjobb)
E
N CHECK: med detta paket går vi till handling inne i ert kök. Vi utgår från er verksamhet och delar med oss av våra bästa tips och tricks för en mer klimatsmart verksamhet och meny. Vi provlagar, utforskar och resonerar kring hur arbetet med hållbara råvaror i säsong och matsvinn kan påverka både gästens upplevelse och kökets lönsamhet. Dagen avslutas med gemensam provsmakning och förhoppningsvis nya spännande uppslag som ni kan ta in i er meny. Hållbar matlagning i praktiken kan med fördel kombineras med paketen som nämns ovan. Råvaror ingår inte, utan tillhandahålls av köket utifrån våra förslag.
Har du även bokat check a, b eller c tar vi här vidare de förslag på rätter som vi tidigare arbetat fram.