Wimer Bike Park

Wimer Bike Park

I direkt anslutning till de norra delarna av Vimmerby, nära Astrid Lindgrens Värld hittar du stigcykelleder som bjuder på sköna turer. Terrängen är med regionens mått mätt ganska kuperad, så vänta dig sluttningar både uppför och utförs. Här har du fyra leder att njuta av och en pumptrack att slipa på tekniken i.

Mossebo Flowtrack, Grön 1,1 km

Det här är en skön och grön slinga som passar de flesta oavsett erfarenhet av stigcykling. Leden fungerar även som uppvärmning/nedvarvning till turer på de lite tuffare lederna, som startar från Mossebos högsta punkt. Lätt om du tar det lugnt, svårare ju fortare du försöker cykla är vad som gäller här.

Videslätt, Blå 3,3 km

En blå svårighetsgrad innebär att denna led bjuder på lite mer utmaningar i form av backar och smalare stigar, men på ett sätt som är underhållande snarare än för spännande. Backar och lutningar åt olika håll, stenar och rötter att ta dig runt/över är vad du kan vänta dig här. Tillbaka till ledstarten går sträckningen på en trafikerad grusväg, ta det lugnt här och respektera övriga trafikanter/fotgängare/ryttare.

Rumhult, Röd 6 km

Här ökar både längd och svårighetsgrad, så träna gärna på de lättare lederna innan du ger dig ut på Rumhult. Sköna miljöer, klurigheter, backar och tekniska stigar är vad du kan vänta dig. Mer av allt liksom, plus några sköna nedförspartier som låter dig släppa på mer fart ju bättre du lär känna leden. Använder samma trafikerade grusväg åter till ledstarten som blå leden Videslätt.

Applekullen, Svart 7,7 km

Det här är parkens längsta och största utmaning, som delar vissa partier med sträckningen av endurotävlingen Novemberkåsan som hållits i området. Leden bjuder på partier som utmanar och som kan ta ett tag att lära sig hitta igenom med bra fart och flyt. Med rätt teknik och erfarenhet av leden bjuder den dock på sköna fartpartier med möjligheter att hoppa och hitta alternativa linjer. Men ta det försiktigt innan du lärt känna den!

Vid ledernas start finns i nuläget något begränsade parkeringsmöjligheter, så parkera på ett trafiksäkert sätt i närområdet om du kommer med bil. Se till att du inte blockerar vägar eller utfarter, tack!

Lederna i området underhålls av CK Wimer med stöd av Vimmerby kommun.

Foto: Tim Eriksson