MX World Collection

MX World Collection

Välkommen till ett av Europas största museum för dig som gillar motorcyklar i allmänhet och motocross i synnerhet. Med en samling av över 350 olika cyklar är det en världsunik samling du kan beskåda på plats i Vimmerby.

I januari 2014 slogs portarna upp för motocrossmuseet MX World Collection i Vimmerby. Det är Magnus Frodig som efter många år av samlande av speciella ting inom motocross och samtidigt renoverat ett stort antal motocrosscyklar som vill visa upp sin speciella samling för allmänheten. Detta för att bevara den fantastiska historian inom motocrossen.

De senare åren har samlandet mest bestått i unika motocrosscyklar såsom speciella fabrikscyklar och crossar körda av kända förare samt ett tiotal världsmästarcyklar.

Byggnaden är helt ny och speciellt byggd för detta ändamål. Här inryms även café, verkstad och tvätthall.

På bottenvåningen kommer standardcrossar att visas upp tillsammans med saker från kända förare samt en presentation av föraren. Den äldsta crossen är från 1958 men i tidslinjen för Husqvarna kommer en sidventilare från 1929 att stå först. Tidslinjerna sträcker sig fram till nutid.

Andra våningen kommer att fyllas med speciella crossar och endurocyklar såsom världsmästarcyklar och fabrikscyklar. Även ”vanliga” men speciella motorcyklar kommer att uppvisas såsom den första Honda´n att vinna Novemberkåsan 2008 med Carl-Johan Bjerkert och hans kläder från just den Kåsan.

Öppettider

Måndag – Fredag,
10.00 – 15.00

Kontakt

Förrådsgatan 9,
598 40 Vimmerby

+46(0)70-55 27 017

Faciliteter