Discgolf

Discgolf

Discar, eller frisbee som det också kallas, skär genom luften för att pricka de olika korgarna längs en bana. Discgolf är en perfekt friluftsaktivitet som dels är tillgänglig för flera, men även mindre tålamodsprövande än vanlig hederlig golf. 

I Storebro ligger den första Discgolfbanan i Vimmerby kommun. Det är en 18-hålsbana, med fullvärdig tävlingsstandard, som föreningen Storebro IF har byggt upp och driver. Här finns det möjlighet för drop in-spel dygnet runt. 

Banan är tre kilometer lång som börjar och slutar vid Bruksvallen, och bjuder på alla utmaningar och upplevelser som hör en äkta skogsbana till.  Bruksvallen är en anläggning som har förvandlats till en mötes- och aktivitetsplats med bland annat padelbana och utegym. Här finns också en naturstig på 2,5 kilometer. Även hundar är välkomnar att följa med runt banan och det finns även tillgång till toaletter. 

Discgolf går ut på att du ska kasta en disc i en discgolfkorg och klara banan med så få kast som möjligt. En discgolfbana består oftast av 18 hål, men har ibland 9 eller 27 hål. Banans svårigheter består av hålens längd, eventuella hinder i form av träd, buskar, vattendrag samt höjdskillnader. 

Passa på att testa att kasta discar och njut av naturen samtidigt.  

Öppettider

Öppet dygnet runt

Tänk på att ta med egna discar

Kontakt

Idrottsplatsvägen 11,
590 83 Storebro

Faciliteter