Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld är en sagolik plats för både stora och små. Alla som har vuxit upp med berättelserna om Pippi, Emil och Astrid Lindgrens andra figurer kan känna igen sig i parkens miljöer. Här finns gott om tillfällen att dras med in i äventyren. Astrid Lindgrens Värld är Sveriges största utomhusteater med många scener där vi dagligen spelar specialskrivna scener som alla är baserade på Astrid Lindgrens berättelser.

Vi bjuder små människor på stora upplevelser

För ett barn är det en stor händelse att få träffa och leka med Pippi, Karlsson, Emil eller någon av de andra favoriterna. Här bor Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Ronja Rövardotter och många fler. Besök tillexempel Villa Villekulla och Pippi Långstrump där händer det alltid något något roligt. Du kan få se henne kämpa mot pirater eller mot Dunder-Karlsson och Blom, för att i nästa ögonblick skoja med Kling och Klang.

I Katthult kan du uppleva en bondgård som den såg ut vid förra sekelskiftet, ströva omkring bland slåtterängarna och de hundraåriga ekarna. I närheten finns en leklada, en liten sjö och en loge där man kan hoppa i hö. Självklart finns Emils snickarbod, full med trägubbar, här också. Familjen Svensson är här hela sommaren, det är ju här de bor. Äventyret fortsätter i Mattisborgen och i den stora Mattisskogen runt omkring. Besök fängelsehålorna i borgen, provligg Skalle-Pers säng och se Helvetesgapet öppna sig framför fötterna. Ronja, Mattis, Lovis och alla de andra rövarna finns här under huvudsäsongen. Glöm inte att boka ditt besök!

Ska man orka leka måste man äta

Har ni med er egen mat får ni gärna slå er ner på någon trevlig plats och äta, här finns gott om picknickställen. Vi kan särskilt rekommendera Picknickstigen i närheten av Katthult eller Björkdungen nedanför Den lilla lilla staden. I Picknicklunden, Björkdungen, och vid kvarnen i Mattisskogen finns det dessutom ordentliga grillplatser. I våra restauranger lagar vi all mat från grunden i våra egna kök. Du finner allt från enklare rätter, till rejäl småländsk husmanskost, som köttbullar med potatismos eller stekt fläsk med raggmunk. De flesta råvarorna är hämtade från trakten och menyerna har tagits fram i samarbete med en av Sveriges mest framstående kockar, Fredrik Eriksson från Långbro Värdshus. Om någon i familjen är allergisk eller av annan orsak behöver specialkost erbjuder vi även ett eller flera allergialternativ.

Här fortsätter det roliga även när sommaren är slut

I september är det full fart under helgerna och på vardagarna är parken öppen för promenad och lek. Senare under hösten firar vi höstlov i parken och i samband med det bjuder vi in till en traditionell småländsk höstmarknad.

Välkommen!

Öppettider

2024
17 maj-18 augusti
Dagligen
10.00-18.00

23 augusti-22 september
Fredag-söndag
10.00-17.00

Höstlovsöppet
18 oktober-20 oktober och 26 oktober-3 november
10.00-17.00

Kontakt

Fabriksgatan,
598 40 Vimmerby

+46(0)492-798 00

Faciliteter