Åbro Bryggeri

Åbro Bryggeri

Åbro Bryggeri är Sveriges äldsta familjebryggeri och ett av Europas modernaste. Sedan 1856 har Åbro Bryggeri bryggt öl med vatten från en och samma källa i småländska Vimmerby.

Åbro Bryggeri brygger ett flertal ölsorter såsom flaggskeppet Åbro Original, premiumserien Bryggmästarens, Småland, Arton56, Åbro Lager och Åbro Lejon med flera. Vi står också bakom succén Rekorderlig Cider som har blivit mångas favorit i kategorin söt, svensk cider och exporteras över hela världen. Åbro Bryggeri erbjuder även en bred produktportfölj med bland annat vin, sprit, läsk och vatten.

Det har under de senaste åren gjort stora investeringar i bryggeriet i Vimmerby. Det har bland annat byggts ny burk och flasklinje och vi har en alldeles egen vinfabrik som producerar eget vin till vår cidertillverkning. Vi har även ett eget mikrobryggeri, som ligger i direkt anslutning till vår restaurang, besöksverksamhet och butik. Vi vill gärna att fler besöker oss och vill delta i våra guidade visningar och provningar.

Under guidningarna gör vi en resa i både tid och rum, både i Åbros historia och i vår omvärld. Här aktiveras alla våra sinnen, som smak, doft, känsel, hörsel och syn. I ”podden” finns möjlighet att prova allt från våra traditionella produkter till färska nyheter från vårt mikrobryggeri ”Lilla Åbro”. Så ta chansen att komma på ett besök, passa på att ta en god dryck på den nyöppnade uteserveringen. Handla glas, brickor, kylväskor, t-shirts i vår butik.

Öppettider

Guidade turer på svenska och engelska:

28 juni till 11 juli, måndag till lördag klockan 15.00
12 juli till 6 augusti, måndag till lördag klockan 14.00
9 till 14 augusti, måndag till lördag klockan 15.00

Kontakt

Åbrovägen 13,
598 40 Vimmerby

0492-165 19

Faciliteter