Se & Göra - Vimmerby Turistbyrå
Meny
Välj språk Facebook

Se & Göra


 1. Astrid Lindgrens Näs Sevärdheter I Vimmerby i Småland finns en mycket speciell plats – Astrid Lindgrens Näs. Här föddes och växte Astrid Lindgren, vår mest folkkära författare, upp. Detta är platsen där hon har inspirerats till många av sina berättelse och böcker. Här hörde hon de berättelser och mötte många av de personer och de miljöer som sedan bildade grunden i hennes böcker.
 2. Astrid Lindgrens Värld Sevärdheter Astrid Lindgrens Värld är en sagolik plats för både stora och små. Alla som har vuxit upp med berättelserna om Pippi, Emil och Astrid Lindgrens andra figurer kan känna igen sig i parkens miljöer. Här finns gott om tillfällen att dras med in i äventyren.
 3. Virum älgpark Sevärdheter Älgpark 25 minuter från Vimmerby. Här kan ni uppleva älgar och dovhjortar i deras egen miljö. I vackra omgivningar kan ni komma djuren riktigt nära genom att åka på våra safariturer.
  • Annons
  • Annons
 4. Bullerbyn Sevärdheter De tre små gårdarna i Sevedstorp var förebilden i Astrid Lindgrens böcker om Bullerbyn. Här växte Astrid Lindgrens far, Samuel August upp och här spelade man in filmerna om Bullerbyn 1986-87 under ledning av Lasse Hallström.
 5. Eriksgården Aktiviteter Eriksgården erbjuder naturliga upplevelser med hästen i fokus och boende på lantgård.
 6. Mariannelunds Karamellkokeri Sevärdheter Stanna till och besök ett av de äldsta Sockerbagerierna i Sverige. I Mariannelund tillverkas det konfektyrer på samma sätt som när det startade 1929. Vi tillverkar ca 25 olika sorter och det mesta görs för hand... "Och i smaken finns en känsla av lyx"
 7. Smalspåret Hultsfred - Västervik och omvänt med rälsbuss Aktiviteter Smalspårsjärnvägen mellan Hultsfred och Västervik är en unik järnväg. Sju mil lång och 891 millimeter bred sträcker den sig från de småländska skogarna i väster, förbi sjöar, små samhällen och jordbruk till skärgårdslandskapet i öster.
 8. Stadsmuseet Näktergalen Sevärdheter Näktergalen är ett museum som visar permanenta utställningar om Vimmerby stad och dess omgivningars historia. Bl a utvecklingen från en liten bondby med 100-talet invånare via oxhandel, marknader och bränder till dagens moderna småstad.
 9. Asllani Court Asllani Court Sevärdheter
 10. Cykla i filmlandskapet Småland Cykla i filmlandskapet Småland Aktiviteter
 11. Filmbyn Småland Filmbyn Småland Sevärdheter
 12. Fiske Fiske Fiske
 13. Kalles Lek och Lattjo Kalles Lek och Lattjo Aktiviteter
 14. Kanotpaddling i Stångån Kanotpaddling i Stångån Aktiviteter
 15. Katthult Katthult Sevärdheter
 16. Kvilleken Kvilleken Sevärdheter
 17. Källängsparken Källängsparken Sevärdheter
 18. MX World Collection MX World Collection Sevärdheter
 19. Samuel August Frieri Samuel August Frieri Sevärdheter
 20. Tim Eriksson Wimer Bike Park Wimer Bike Park Aktiviteter
 21. Vimmerby Adventure Vimmerby Adventure Aktiviteter
 22. Vimmerbys kyrkor Vimmerbys kyrkor Sevärdheter