Se & Göra - Vimmerby Turistbyrå
Meny
Välj språk Facebook

Se & Göra


 1. Astrid Lindgrens Näs Sevärdheter I Vimmerby i Småland finns en mycket speciell plats – Astrid Lindgrens Näs. Här föddes och växte Astrid Lindgren, vår mest folkkära författare, upp. Detta är platsen där hon har inspirerats till många av sina berättelse och böcker. Här hörde hon de berättelser och mötte många av de personer och de miljöer som sedan bildade grunden i hennes böcker.
 2. Astrid Lindgrens Värld Sevärdheter Astrid Lindgrens Värld är en sagolik plats för både stora och små. Alla som har vuxit upp med berättelserna om Pippi, Emil och Astrid Lindgrens andra figurer kan känna igen sig i parkens miljöer. Här finns gott om tillfällen att dras med in i äventyren.
 3. Virum älgpark Sevärdheter Älgpark 25 minuter från Vimmerby. Här kan ni uppleva älgar och dovhjortar i deras egen miljö. I vackra omgivningar kan ni komma djuren riktigt nära genom att åka på våra safariturer.
  • Annons
 4. Bullerbyn Sevärdheter De tre små gårdarna i Sevedstorp var förebilden i Astrid Lindgrens böcker om Bullerbyn. Här växte Astrid Lindgrens far, Samuel August upp och här spelade man in filmerna om Bullerbyn 1986-87 under ledning av Lasse Hallström.
 5. Eriksgården Aktiviteter Eriksgården erbjuder naturliga upplevelser med hästen i fokus och boende på lantgård.
 6. Mariannelunds Karamellkokeri Sevärdheter Stanna till och besök ett av de äldsta Sockerbagerierna i Sverige. I Mariannelund tillverkas det konfektyrer på samma sätt som när det startade 1929. Vi tillverkar ca 25 olika sorter och det mesta görs för hand... "Och i smaken finns en känsla av lyx"
 7. Norra Kvills Nationalpark Nationalparker och naturreservat Nationalparken ligger ca 19 km nordväst om Vimmerby, nära vägen mellan Vimmerby och Ydrefors. Omkullfallna träd, väldiga mossbeklädda stenblock och trolska tjärnar ger Norra Kvill karaktären av naturskog.
 8. Stadsmuseet Näktergalen Sevärdheter Näktergalen är ett museum som visar permanenta utställningar om Vimmerby stad och dess omgivningars historia. Bl a utvecklingen från en liten bondby med 100-talet invånare via oxhandel, marknader och bränder till dagens moderna småstad.
 9. Asllani Court Asllani Court Sevärdheter
 10. Badplatser i Vimmerby Badplatser i Vimmerby Bad
 11. Björkbackens Äventyrsgolf och Vattenlekplats Björkbackens Äventyrsgolf och Vattenlekplats Bad
 12. Filmbyn Småland Filmbyn Småland Sevärdheter
 13. Gisseskalle Gisseskalle Utsiktsplatser
 14. Ingebo Hagar Ingebo Gårdsbutik Ingebo Gårdsbutik Gårdsbutiker
 15. Katthult Katthult Sevärdheter
 16. Kvilleken Kvilleken Sevärdheter
 17. Källängsparken Källängsparken Sevärdheter
 18. MX World Collection MX World Collection Sevärdheter
 19. Samuel August Frieri Samuel August Frieri Sevärdheter
 20. Vimmerbys kyrkor Vimmerbys kyrkor Sevärdheter