Se & Göra - Vimmerby Turistbyrå
Meny
Välj språk Facebook

Se & Göra


 1. Bullerbyn Sevärdheter De tre små gårdarna i Sevedstorp var förebilden i Astrid Lindgrens böcker om Bullerbyn. Här växte Astrid Lindgrens far, Samuel August upp och här spelade man in filmerna om Bullerbyn 1986-87 under ledning av Lasse Hallström.
 2. Mariannelunds Karamellkokeri Sevärdheter Stanna till och besök ett av de äldsta Sockerbagerierna i Sverige. I Mariannelund tillverkas det konfektyrer på samma sätt som när det startade 1929. Vi tillverkar ca 25 olika sorter och det mesta görs för hand... "Och i smaken finns en känsla av lyx"
 3. Stadsmuseet Näktergalen Sevärdheter Näktergalen är ett museum som visar permanenta utställningar om Vimmerby stad och dess omgivningars historia. Bl a utvecklingen från en liten bondby med 100-talet invånare via oxhandel, marknader och bränder till dagens moderna småstad.
 4. Visans skepp Hembygdsgårdar Vackert beläget vid Storebro Damm, 7 min från Vimmerby, ligger en skeppssättning med 40 av de vackraste visorna och psalmerna från 1900-talet inblästrade. Här kan ni sjunga visorna tillsammans eller bara njuta av utsikten över sjön.
 5. Filmbyn Småland Filmbyn Småland Sevärdheter
 6. Gästgivarehagen friluftsmuseum Gästgivarehagen friluftsmuseum Kulturhistoriska miljöer
 7. Ingebo Hagar Ingebo Gårdsbutik Ingebo Gårdsbutik Gårdsbutiker
 8. Katthult Katthult Sevärdheter
 9. Klemens gränd Klemens gränd Kulturhistoriska miljöer
 10. Runkesten Runkesten Kulturhistoriska miljöer
 11. Samuel August Frieri Samuel August Frieri Sevärdheter
 12. Stenriket i Björkesnäs - Nyodlingen på Hemskogen Stenriket i Björkesnäs - Nyodlingen på Hemskogen Kulturhistoriska miljöer
 13. Vimmerbys kyrkor Vimmerbys kyrkor Sevärdheter