INSTÄLLT - Lär dig laga kroppkakor, en småländsk klassiker

Boka en kroppkakekväll till dig och en vän onsdagen den 8 april ! Tillsammans tar vi oss an det gamla Låxbo-receptet, som gått i arv mellan gårdar och generationer.
Varje deltagare bakar en sats kroppkakor och fyller efter eget önskemål. Traditionella med fläsk, vegetariska med svamp eller varför inte med rotsaker och örter? Du bestämmer!

Att baka kroppkakor är inte så svårt, men processen innehåller många moment och tar tid. Trevlig och avkopplande tid, när vi lagar mat tillsammans. Vi resonerar kring mat och hållbarhet, och du får många konkreta tips kring den hälsosamma och klimatsmarta maten. När den sista kroppkakan flutit upp i grytan provsmakar vi tillsammans. Resterande kroppkakor följer med sina bagare hem.

Den vita kroppkakan är en småländsk specialitet, olik den öländska. Våra kroppkakor görs traditionellt på kokt potatis och fylls traditionellt med rökt fläsk, lök och persilja. Nykokta eller stekta i smör är våra kroppkakor en riktig delikatess. Kroppkakor är dessutom ett utmärkt exempel på lokal, klimatsmart och hållbar mat för framtiden.

Onsdag 8 april klockan 18.00 - ca 20.30
Lokal bestäms utifrån gruppens storlek.
Kontakta Ann för mer information och bokning: ann@loxbolantkok.se, 070-396 50 30


Tillfällen

Datum Veckodag Plats