Julbord på Astrid Lindgrens Näs

Ingen har väl beskrivit julen så som Astrid Lindgren. Hennes bilder av förväntan, väntan, sprittande glädje och skönhet sitter för alltid inetsade i vårt medvetande. Upplev ett julsmyckat Astrid Lindgrens Näs med glöggmingel, visning av barndomshemmet och ett småländskt julbord.
Vi startar i Vildhetens törnrosgård där vi serverar glögg och lättare tilltugg. Därifrån går vi vidare till Astrid Lindgrens barndomshem där ni får uppleva en kvällsvisning av ett jul-smyckat barndomshem där vi följer familjens julfirande med traditioner och mat. Känn doften av kanel och nejlikor. Och lyssna till Samuel August när han läser julevangeliet i en unik inspelning.

Efter visning serverar vi ett småländskt julbord med klassiska varma och kalla rätter, röror, kallskuret, sillar och lax mm. Ni hittar även flera vegetariska alternativ och bland brödet finns vår egen Näslimpa. Ett härligt dessertbord med bl.a. Ris á la Malta, hemgjord ostkaka, julgodis och Jonas chokladkolakaka. Till julbordet serverar vi måltidsdryck, kaffe, te och det finns möjlighet att köpa till julöl och julsnaps.

Datum: 4 och 5 december klockan 18.00.

Pris: 545 kronor för vuxna,
115 kr för barn upp till 12 år.

I priset ingår: Glöggmingel, guidad visning i Astrid Lindgrens barndomshem samt julbord.

För frågor och bokning maila till bokningen@astridlindgrensnas.se eller ring 0492-566800.

Tillfällen

Datum Veckodag Plats
2019-12-04 18:00-21:00 Onsdag Astrid Lindgrens Näs
2019-12-05 18:00-21:00 Torsdag Astrid Lindgrens Näs