Foto Astrid Lindgrens Näs

<br />Astrid Lindgrens Näs

Vad vill du göra?

Evenemangen och aktiviteterna avlöser varandra under sommaren. Musik, mat, upplevelser, kultur och annat spännande står på schemat på många platser runt om i Vimmerby kommun. Vad passar just dig?

 

För den musikintresserade

Musiken flödar på restauranger, utomhusscener och trädgårdar. Det unika tillfället att njuta av de Kungliga Filharmonikerna under Musik i Kretslopp på Ingebo Hagar, Vimmerby Campings gedigna sommarprogram med trubadurer, Restaurang Primes välfyllda sommarscen, Astrid Lindgrens Näs sommarkvällar i Apellunden, och Warmbadhusets kulturkvällar erbjuder allt man kan tänka sig under sommaren. 

För den naturintresserade

Landskapet runt om Vimmerby bjuder sedan in till glittrande sjöar, sagolika skogar, böljande ängar, röda ladugårdar och ringlande grusvägar. På gårdarna kan ni möta kor, får, älgar, hästar, smådjur och allt där emellan. En häst och vagntur i kulturlandsskapet med Eriksgårdens ardennerhästar, mysa med Ingebo Hagars får, en älgpuss av Virums ståtliga älgar och en guidning genom Skogens Honungs bisamhällen är bara några av de många upplevelser som Vimmerby bjuder in till under ett besök längs med vägarna.  

För den kulturintresserade

I det trimmade 1700-talshuset med väggar och tak prydda med barockmålningar visar sommarens utställning "Skogen" på Museet Näktergalen, Astrid Lindgrens Näs bjuder in till en resa i Astrid Lindgrens liv.

För den motorintresserade

Den klassiska rallytävlingen Semesterracet är igång och bjuder på folkfest mellan 9 och 13:e juli. Bege er till Gnagardalen och upplev Sveriges största folkrace. Den som vill uppleva motorvärlden i ett lugnare tempo välkomnas till MX World Collections för en Europaunik motorupplevelse. 

För den fikasugna

Kanelbullar, ostkaka, paj och andra delikatesser serveras i både stadsnära och naturnära café runt om Vimmerby. Knastorps mysiga torp, Rokullas populära kakbuffé, Frödinges traditionella ostkakebodBakfickans uteservering och Flickornas café i Ingebo är bara några av de smakrika matupplevelserna. 

Eriksgården

 

Virum Älgpark