Foto

Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs

Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs<br />

Hösttider är marknadstider

Emil i Lönneberga åkte till marknaden i Vimmerby och visade hur man handskas med kittliga hästar. Nu för tiden säljs inga djur på marknaderna i Vimmerby, däremot finns här gott om andra aktiviteter, knallar och besökare.

Torgmarknad
De sedan långt tillbaka i historien har tre traditionella torgmarknader arrangerats i Vimmerby. Marknadslördagarna lockar försäljare, hantverkare och besökare till torget tre gånger om året under Vårmarknad, Höstmarknad och Tomasmarknad. Under 2018 äger dessa marknader rum 26 maj, 13 oktober och 15 december. För den som inte kan vänta till lördagen hålls från klockan 13.00 fredagen innan marknad en loppis på de redan uppställda borden. 

Höstlovsöppet med småländsk marknad på Astrid Lindgrens Värld
27 oktober - 4 november är det dags för Höstlovsöppet med småländsk marknad i Astrid Lindgrens Värld. Det blir underhållning av alla de slag. Bland annat blir det äkta småländskt höstmarknad med hantverk och lokala matvaror. Dessutom kan alla som vill träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Madicken, Ronja, Rasmus på Luffen och deras vänner och familjer.

Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs
Den 14, 15 och 16 december är det dags för traditionsenlig julmarknad invid Astrid Lindgrens barndomshem i Vimmerby. Liksom tidigare år har du här chansen att uppleva en riktig gammeldags julmarknad med äkta hantverk - en härlig blandning av konst- och mathantverk med tillverkning, slöjdande, försäljning och musik.

Marknadskalender 2018:

13 oktober
Torgmarknad.

27 oktober - 4 november
Höstlovsöppet med småländsk marknad på Astrid Lindgrens Värld.

14, 15 & 16 december
Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs.

15 december
Julmarknad på torget i Vimmerby.

 

 

Tomasmarknad på Vimmerby Torg.