Foto

KRÖN

KRÖN<br />

Varför inte en hemester i Vimmerby?

Våren har kommit till vårt Vimmerby. Solen skiner, plusgraderna värmer och växtligheten blommar. Spendera en lugn och skön förmiddag, heldag eller helg i tysta skogar, på öppna vattnen eller längs slingrande vägar.

   

En dag längs med vandringslederna

Stigarna är många, lederna är rymliga och luften är frisk, passa på att njuta av våren längs med Vimmerby kommuns alla vandringsleder. Damma av stormköket och slipa på frilufsrecepten, få med familjen på en heldag i skog och mark eller ta tillfället i akt och utforska ett av 2017 års nyord skogsbad.

 

Sevedeleden är den längsta leden i kommunen med sina 50 kilometer plus påfartsleder på 18 respektive 35 kilometer. Leden går igenom skogar, över åkrar och passerar flera av skogens sevärdheter och historiska platser. 

Brantestad naturrunda tar er med på en 9,9 kilometer lång tur genom odlingslandskap och
skogsmark. En lagom kuperad promenad som ger er möjligheten att ta del av fornlämningar, en levande kulturbygd och ett fantastiskt växtliv samt passa på att hålla en picknick på någon av de vackra rastplatserna.  

Djursdalarundan leder er genom en 7 kilometer lång runda med stopp vid både naturfenomen och spännande kulturhistoria. 

Norra kvills nationalpark bjuder in till mystiken och magin i den småländska trollskogen med sina två rundor på 2,5 respektive 4 kilometer. Den tuffa vandringen lönar sig när du kan känna stillheten och lugnet vid Idgölens vatten och andas ut vid Idhöjdens utsiktsplats.  

Ingebo hagars fyra vandringleder från 1,2 - 4,2 kilometer bjuder in att uppleva de småländska skogarna i såväl korta som längre rundor i den vackra blandskogen. 

Smé-ånas 4 kilometer tar er på en resa genom Gullringens utveckling. Från Kvarndammen och traktens högsta vattenfall där du kan stöta på strömstare och utter till den gamla kraftstationen och förbi en grotta i de gamla Skomakarbergen för att avsluta med en bit på historiska Kungsvägen.

 

Checka ut hemifrån

Kom hemifrån och spendera en natt eller två och njut på hotell, camping eller i en stuga i lugn miljö. Ta med spelet som spelats allt för sällan, boken som ligger högst upp på läslistan eller bara slappna av i en ny miljö. 

 

Björkbackens Karaktärshotell historiska rum men namn som Lumpsamlaren Nisse Stolpes rum, Albinosystrarna Eklund rum och Kvastförsäljerskan Skogs-Sara rum.

Hotell Ronjas rymliga rum med plats för hela familjen eller ett dubbelrum för de som vill spendera lite extra tid tillsammans. 

Fredensborgs Herrgårds ljusa rum i vacker herrgårdsmiljö och Tobos 18-hålsbana precis runt hörnet. Varför inte boka en påskweekend med afternoon tea, bad i vedeldad badtunna och härlig påskmat?

Vimmerby Stadshotells centrala hotell med den västra flygel med rum som bjuder in till fantastisk vardagslyx. 

Vimmerby Camping mysiga stugor eller rymliga campingtomter intill Nossens gnistrande vatten. Nyttja det härliga hemestererbjudandet och bo till halva priset under påsken. 

En inbjudande stugby på den mysiga landsbygden eller i den idylliska småstaden. 

En egen stuga intill sjön, mitt i skogen eller i närheten av staden. 

 


Våren är den perfekta tiden att semestra hemma!

 

Vimmerby från cykelsadeln:

Wimer Bike Park - från en härlig flowtrack till utmanande leder från 3,3-7,7 kilometer. 

Cykla i Filmlandskapet Småland - årets nyhet i cykelentusiastens närområde. Med utgång från Filmbyn Småland finns leder fyllda med filmhistoria, från en timme till en dags cykling. 

Vägar i Vimmerby Kommun - cykla längs lugna landsvägar med vackra vyer, genom mysiga byar och ståtliga skogar.

 

Paddla i Stångåns porlande vatten:

Hyr en kanot för äventyret hos Smålandsbyn.

Karta över Stångåns vattensystem.

 

Hole-in-one, boogie eller par? 

Tobo-golfbana - fila på ditt golfhandicap eller träna på svingen i driving rangen. 

Vimmerby Golfbanas 9-hålsbana är öppen för pay&play för alla som önskar gå en runda. Inget grönt kort krävs.