Framtidens mat på forntida sätt

Vill du laga en inspirerande grön meny över sprakande eld? Under denna härliga heldagskurs blandar vi hettan och rökdoften med inspirerande, hållbara råvaror och experimentlusta i ljuvligt vacker smålandsmiljö.
Hur ser framtidens meny ut? Vi börjar dagen med att titta på vad forskningen säger om hållbara och hälsosamma matval. Vi kommer att testa råvarorna och experimentera med deras ”smakkompisar”, vi letar efter umamibomber, och resonerar kring hur vi redan nu kan starta resan mot en godare, hälsosammare framtid. Därefter tänder vi eldarna och startar matlagningen. Tillsammans smakar vi varandras alster till både lunch och middagsbuffé.

Anmälan och frågor: laxbolantkok@gmail.com

Klimatsmart, lokalproducerat och/eller ekologiskt och råvaror i säsong är viktigt i allt vårt arbete. Vi tänker grönt, men kött och mejeri kan förekomma (kan uteslutas om gruppen så önskar).
Eventuella allergier/specialkost anmäls i förväg, så att recept och menyer kan anpassas.

Plats: Ingebo Hagar, en idyllisk hållbarhetspärla utanför Vimmerby.
Möjlighet att boka boende på gården, kontakta kristina@ingebohagar.se, 070-6583212

Kostnad: 950 kronor/person inklusive moms.
Lunch och middag ingår, liksom råvaror och ett recepthäfte med tips och tricks till alla deltagare.

Vill du bjuda en gäst till middagsbuffén? Kostnaden är 100 kr per person, och gäster anmäls minst 7 dagar i förväg.

Kursledare: Ann Sellbrink bor i byn Låxbo utanför Vimmerby. Jag har lång erfarenhet av att driva klimatsmarta restauranger, med jobb både som kock och i restaurang, med matlagningskurser och events. Tidigare har jag drivit och jobbat i matsvinnsprojekt, och är utbildad kostrådgivare. Sedan 2014 ingår jag i Klimatmat Sverige (www.klimatmat.se), där jag håller föreläsningar och kurser, främst för offentliga kök. Inom Låxbo Lantkök Utbildning jobbar jag med den småländska matkulturen och de lokala råvarorna, gärna i mitt mobila utomhuskök. Jag drivs av att inspirera till kreativitet och matkärlek, fina råvaror, lockande färger, varierade smaker, spännande experiment och möten med andra matälskare.

Varmt välkommen till en sprakande god höstdag!

Tillfällen

Datum Veckodag Plats
2019-11-16 09:00-16:00 Lördag Ingebo Hagar