Författarkväll med Elin Olofsson och Anna-Karin Palm

Vimmerby Bokhandel får finbesök av författarna Elin Olofsson och Anna-Karin Palm tisdagen den 1 oktober klockan 18.30! En kväll som kommer passa alla litteraturintresserade därute!
Elin Olofsson är superaktuell med sin nya bok Herravälde som redan mottagit fina recensioner. Boken som utspelar sig under tidigt 1920-tal handlar om tre kvinnors kamp för frihet. Elin har i samtliga hennes böcker skildrat just kvinnor och deras villkor, särskilt kvinnor på landsbygden. Vi kunde även höra henne sommarprata 2018 då hon berättade om sin egen släkts kvinnoöden.

Anna-Karin Palm som är uppvuxen i Stockholm fick sitt stora genombrott 1997 med romanen Målarens döttrar som blivit en riktig läsarfavorit. Nu är hon aktuell med ett riktigt praktverk om självaste Selma Lagerlöf. Anna-Karin Palm skriver med författarens blick på Selma Lagerlöf och ser hennes idévärld och inre liv som grundval för hennes skapande. Hon berättar om vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang.

Detta blir en intressant kväll med fokus på kvinnor och deras kamp. Välkomna att lösa biljetter, 125 kronor inklusive fika.

Tillfällen

Datum Veckodag Plats
2019-10-01 18:30-20:00 Tisdag Vimmerby Bokhandel