Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tjejjouren Madicken Föreläsning

19 februari - 13:00 - 14:30

Gratis

Tjejjouren Madicken Vimmerby/Hultsfreds bjuder in allmänheten till en föreläsning under vår tjejjoursutbildnings helg. Alla är välkomna!

Maria Andersson
Med egna erfarenheter levererar hon fakta, känslor, problem och lösningar. Hon utgår från sin livsresa och målar bilden så att alla förstår. I hennes böcker ”Innanför Västen” och ”Mellan Väggarna” möter vi machokaraktärer, vuxna barn, samt våldsutsatta kvinnor, där flera lever gömda. Öppet och känslosamt berättar hon om intervjuerna från dessa, och hur de blivit behandlade av både närstående och det samhälle som ska skydda våra mest utsatta. Hon ska nu skriva för TV i ämnet, och gjorde nyligen sin skådespelardebut i kommande SVT serien Gaslight. Maria är grundare till Orange Day MC, en motorcykel gemenskap som bryter normer och kör kortege för att ta ställning mot mäns våld mot kvinnor.

Paulina Bengtsson
Med egna erfarenheter berättar hon om sexuellt våld, porr och sexköp. Hon utsattes av en av Sveriges största sexualbrottslingar, och såldes till över 100 män. Något hon berättar om i boken ”Utnyttjad, våldtagen och såld”. Från att ha varit på botten av utsatthet, så växte en tro om en förändring. 2008 grundade hon Novahuset, en organisation som hjälper dem som utsatts för sexuellt våld. Idag föreläser hon om sin resa och vill förmedla hopp till andra som drabbats. Känd från ”När livet vänder”

Med sina gemensamma föreläsningar når de bredden av utsattheten. Mäns våld mot kvinnor, machokulturen, porren, och sexuellt våld. Tillsammans bryter de myter, normer och levererar kunskap om ett av våra största samhällsproblem.

Detaljer

Datum:
19 februari
Tid:
13:00 - 14:30
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/tjejjourenmadicken

Plats

Allaktivitetshuset Fabriken
Bondebygatan 17
Vimmerby, Sverige
+ Google Map