Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Författarkväll – boksamtal och fika

30 mars, 2023 - 18:30 - 20:00

75kr

Välkommen på författarkväll i bokhandeln. Två författare – två starka romaner.

MIMMI JENSEN GELLERHED är uppvuxen i Östergötland och bosatt i Stockholm. ”Vaken” är hennes debutroman utgiven på Albert Bonniers förlag. ”Vaken” nominerades till Borås tidnings debutantpris och Mimmi är också en av 2023 års mottagare av Albert Bonniers arbetsstipendium för nyare författare.
Om boken: Tess parkerar husbilen på tomten där barndomshemmet en gång stod. Huset brann ner för några år sedan. Grannen Pelle i brynja bjuder på hembränt, stickar och röker sig mot döden. Han som varit hennes trygga punkt. I byn möter hon människorna från förr, som hoppades att hon aldrig skulle återvända. Enda vännen Minou drunknade när isen brast. Tess drabbar orten igen, skoningslöst. Byborna vill att hon åker men Tess har beslutat sig för att stanna. De behöver henne. Vaken är en alldeles unik hemvändarroman om att försöka älska när man aldrig blivit älskad, om att frodas i kaos och sönderfall. Om att se det som sin uppgift att rädda dem som inte vill bli räddade.

REBECCA ROMERO är gymnasielärare och författare. Hon debuterade 2021 med den självbiografiska ”Den osynliga buren” som skildrar den våldsamma och destruktiva relation hon länge var fast i. Efter debuten har hon anlitats flitigt för att tala om våld i nära relationer.
Hon är nu åter aktuell med ”Jag brinner” utgiven på Ordberoende förlag.
Om boken: Angelica har varit gift med sin stora kärlek i över tio år. Med sin religiösa bakgrund har hon alltid sett äktenskapet som något heligt, men den senaste tiden är det något som skaver. Tillsammans med sin bästa vän beger sig Angelica ut för att hitta det hon saknat. Hon kämpar mot rädslan att dömas och risken att döma sig själv. En fiktiv nutidsroman om att som ung kvinna återerövra sin egen vilja, sexualitet och framförallt sin frihet i ett samhälle som fortfarande lyder under patriarkala normer.

Biljetter kostar 75 kr och säljs i bokhandeln. Hoppas du vill komma!

Detaljer

Datum:
30 mars, 2023
Tid:
18:30 - 20:00
Kostnad:
75kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.instagram.com/vimmerbybokhandel/

Arrangör

Vimmerby bokhandel
Telefon
+4649212310
E-post
vimmerby@vimmerbybokhandel.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Vimmerby bokhandel
Stora torget 6
Vimmerby, Kalmar län 598 37 Sverige
+ Google Map
Telefon
+4649212310
Visa Plats-webbplats