Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian The Summer Sneak Peek

5 juni - 17:00 - 18:00

Evenemangs-serie Evenemangs-serie (Se allt)
Gratis

Lekfull dansfest om queera begär och dans som en förutsättning för liv – utomhus och för alla!
Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition.

Föreställningen rör sig mellan hemmafest och nattklubb, samtidigt som den tar plats i det offentliga rummet. Formatet skapar möjligheten att sammanlänka performers och publik, främling och vän. Musiken och dansen vävs samman med dokumentära och personliga berättelser om avgörande händelser i människors liv som är förknippade med dans.

Med inspiration från iranska familjefester (mehmooni) och inskickade rörelser från hemmadansare runt om i världen har konstgruppen Ful gjort en hyllning till dansens kraft att möjliggöra förbjudna begär och identiteter. Fokus är på dansminnen och den delade dansens potential.

Verket är också en hyllning till de två tongivande amerikansk-iranska koreograferna Jamileh och Mohammad Khordadian. De har inspirerat miljontals människor världen över att dansa Baba Karam, och förskjutit gränsen för vad dans kan göra och betyda för människor, och visat hur dans skapas i diaspora. På scen ser vi Parwin Hoseinia, Jafar the Superstar, Rasuul (George Chamoun) och Rani Nair. Konstgruppen Ful består av Nasim Aghili, Malin Holgersson, Rani Nair och Hanne Lindberg.

Detaljer

Datum:
5 juni
Tid:
17:00 - 18:00
Serie:
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Webbplats:
www.riksteatern.se/vimmerby

Plats

Bullerbyn, Norrängen
Prästgårdsgatan
Vimmerby, Sweden 59832
+ Google Map