Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Schuberts Forellen med Camerata Nordica

23 september, 2023 - 16:00 - 18:00

Gratis – 200kr

Camerata Nordica Chamber Ensemble

Ralph Vaughan Williams Pianokvintett i c-moll
Franz Schubert Pianokvintett i A-dur, D. 667 Forellkvintett

Upplev Franz Schuberts glädjefyllda Forellkvintett, komponerad under hans semester på landet vid 22 års ålder, med hans berömda stycke ”Die Forelle” i fjärde satsen, och upptäck den sällsynta skönheten i Vaughan Williams pianokvintett, ett enastående skrivet verk som förtjänar större erkännande under konsertsäsongen.

Franz Schubert var bara 22 år och på en vandringssemester på landet när han komponerade sin fantastiska Forellkvintett. Många känner till den genom den kända sången Forellen, vilket är temat i den fjärde satsen. I stället för att skriva i den vanliga sättningen för pianokvintett valde Schubert att använda sig av en kontrabas, vilket ger pianisten friheten att dansa fritt i pianots övre register! Ett sant mästerverk i kammarmusikgenren fyllt av glädje för alla.

För att fullända programmet vill vår kammarensemble lyfta fram Vaughan Williams pianokvintett. Ett vackert och superbt skrivet stycke som tar instrumentens alla möjligheter i anspråk. Trots sin skönhet är det ett stycke som inte är så ofta framfört på konsertscenerna.

Detaljer

Datum:
23 september, 2023
Tid:
16:00 - 18:00
Kostnad:
Gratis – 200kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://cameratanordica.com/sv/production/schuberts-forellkvintett/

Plats

Vimmerby Kulturskolan Aula
Drottninggatan 23
Vimmerby, Sweden
+ Google Map
Visa Plats-webbplats