Foto

Katthult, Bullerbyn och Filmbyn Småland

Katthult, Bullerbyn och Filmbyn Småland<br />

Upplev Astrid Lindgrens inspelningsplatser

Samla familjen, fyll picknickkorgen, sätt ihop en spellista och upplev inspelningsmiljöerna från dina Astrid Lindgrenfavoriter.

Katthult 

Välkomnandes av djur och en idyllisk smålandsgård gör ni ett besök i filmernas Katthult. Se flaggstången som Ida hissas upp i flaggandes i vinden och känn barndomsminnen om Emil i Lönneberga komma till liv i lek och skoj hos besökare. 

Bullerbyn

Fortsätt Astrid Lindgrensutflykten med att hoppa i hö, avnjut en våffla och känn den idylliska bullerby-känslan vid de tre små husen i Sevedstorp.

Filmbyn Småland

Kliv sedan in i filmens värld med kulisser och rekvisita från Astrid Lindgrens filmer och en interaktiv våning med karaokebås och AR-teknologi som låter dig hoppa över helvetesgapet och hissas likt Ida upp i flaggstången.

 

 

Lämna bilen hemma och upplev inspelningsplatserna från cykelsadeln. Hos Cykla i filmlandskapet Småland upplever du korgcykling när den är som bäst, i skogen, på stigar och tillsammans. Längs leder fyllda utav filmhistoria och vacker natur, från en timme till en dags cykling. 

Fyll på med energi:
Mossebo Gästhem
Café Sörgården
Restaurang Skogen

Gör turen till en flerdagarstur:

Fredensborgs Herrgård
Träffpunkt Körsbärskullen
Ingebo Hagar
Mossebo Gästhem

Vimmerby Camping