Foto

Bullerby cup

Bullerby cup<br />

Bullerby Cup

Bullerby Cup - en fotbollsfest för unga lirare. Varje sommar sedan 1977 har det arrangerats en fotbollsfest för unga lirare i Vimmerby. Bullerby Cup spelas under fyra sommardagar i juli månad och har kommit att bli en av Sveriges största fotbollsturneringar. Numera är det ungefär 200 deltagande lag i turneringen.

Cupen beröms ofta för sin höga kvalitet och väl fungerande organisation, något som gjort Bullerby cup mycket populär! Arrangör är Vimmerby IF tillsammans med Smålands fotbollsförbund. Cupen engagerar två årsgrupper, pojkar och flickor 10 och 12 år, det är 7-manna lag och alla lag är garanterade minst sex matcher på gräs, beroende på vädret.

Varje år går många människor och företag från Vimmerby med omnejd ihop för att få arrangemanget att fungera så bra som möjligt. Det ideella arbetet är en förutsättning för att kunna genomföra cupen. Arrangören, Vimmerby IF, har cirka 600 ideellt arbetande funktionärer igång under cupveckan.

Under Bullerby Cup är gemenskapen stor och spelare, ledare och föräldrar hittar många nya vänner. Gemenskapen och glädjen till spelet är den stora drivkraften som gör att alla håller ut även om det är busväder ibland och mycket hårt jobb.

2017 spelas turneringen mellan den 26 - 29 juli.

Kontakt arrangör:
www.bullerbycup.com
info@bullerbycup.com
Tel: 0492-13777