Astrid Lindgrens Världs Gästboende

Astrid Lindgrens Världs Gästboende

I skogsbrynet i anslutning till parken har Astrid Lindgrens Världs gästboende byggts. Här finns flera olika boendealternativ, i hus där gator och omgivningarna är inspirerade från det tidiga 1900-talets Vimmerby – ”Den lilla staden”, eller i lite mindre stugor med egen uteplats nära skogen. Vill du bo lite enklare finns våra campingstugor eller husvagnsplatser där du har tillgång till dusch, toaletter, kök och tvättrum i vårt servicehus som är öppet dygnet runt.

Den lilla staden

Den nybyggda ”Den lilla staden” har boenden med plats för 6–10 personer i varje. Sommaren 2022 invigs ett nytt kvarter i gästboende och ytterligare ett 2023. Ni bor bekvämt bland bakgatorna och torgen där det finns plats för lek och samvaro. Husen har en öppen planlösning med eget badrum och kök. Husen är ritade med inspiration från det tidiga 1900-talets Vimmerby – förebilden till småstaden i många av Astrid Lindgrens böcker, från Pippi Långstrump till Mästerdetektiven Blomkvist. ”Storgatan och Lillgatan, det var vad som fanns, och så Stora Torget. Resten var bara små kullerstensbelagda, backiga gränder och gatstumpar…”

Mindre stugor

I skogsbrynet i anslutning till parken ligger ett område med stugor och torp. Här kan du bo i Granstugan eller Ekebostugan som är det lite mindre stugalternativet på 16 kvm men är utrustat med en liten köksdel, möblerad uteplats, samt ett eget badrum med dusch. 4+1 bäddar.

Ställplats

Nytt för säsongen 2022 är ett ställplatsområde i anslutning till parken. 190 bokningsbara platser med ett litet tillhörande servicehus finns på området. Även möjlighet för tömning och påfyllning finns.

Kontakt

Astrid Lindgrens Världs Gästboende,
Fabriksgatan 1, 598 40 Vimmerby

+46 492-798 00

Faciliteter