Astrid Lindgrens Världs Gästboende

Astrid Lindgrens Världs Gästboende

I skogsbrynet i anslutning till parken har Astrid Lindgrens Världs gästboende byggts. Här finns flera olika boendealternativ, i hus där gator och omgivningarna är inspirerade från det tidiga 1900-talets Vimmerby – ”Den lilla staden”, eller i lite mindre stugor med egen uteplats nära skogen. Vill du bo lite enklare finns våra campingstugor eller husvagnsplatser där du har tillgång till dusch, toaletter, kök och tvättrum i vårt servicehus som är öppet dygnet runt.

Den lilla staden

Den nybyggda ”Den lilla staden” är 72 stycken boenden med plats för 6–10 personer i varje. Här bor du bekvämt bland bakgatorna och torgen där det finns plats för lek och samvaro. Man bor i en öppen planlösning och har eget badrum och kök. Husen är ritade med inspiration från det tidiga 1900-talets Vimmerby – förebilden till småstaden i många av Astrid Lindgrens böcker, från Pippi Långstrump till Mästerdetektiven Blomkvist. ”Storgatan och Lillgatan, det var vad som fanns, och så Stora Torget. Resten var bara små kullerstensbelagda, backiga gränder och gatstumpar…”

Mindre stugor

I skogsbrynet i anslutning till parken ligger ett område med stugor och torp. Här kan du bo i Granstugan eller Ekebostugan som är det lite mindre stugalternativet på 16 kvm men är utrustat med en liten köksdel, möblerad uteplats, samt ett eget badrum med dusch. 4+1 bäddar. Ekebostugan har dessutom TV vilket skiljer dessa två åt. Båda stugtyperna har uteplatser med möbler. Vill du bo lite enklare finns våra Enetorp, en campingstuga på 11 kvm, med möblerad uteplats. Enetorpet har ingen egen dusch/wc men detta finns, liksom kök och tvättstuga, i vårt servicehus. 4 bäddar.

Camping

Vi har 41 stycken husvagns- och husbilsplatser, som alla har elstolpar med EU-anslutning. Alla våra campingplatser har ett maxdjup på åtta meter. När du övernattar hos oss har du fri tillgång till servicebyggnaden som är placerad centralt på området. I servicebyggnaden finns duschar, toaletter, kök och tvättstuga.

Ställplats

På vår parkering har vi ett område för uppställningsplatser. Ställplatsen kostar 200 kr/natt och då ingår även parkering dagen därpå. En uppställningsplats går ej att förboka och betalning sker på morgonen till vår personal på parkeringen. Ställplatsen är utan faciliteter men det finns toalett tillgänglig vid våra biljettkassor. Alldeles intill parkeringen finns vårt gästboende med reception där det även finns en servicebutik.

Kontakt

Astrid Lindgrens Världs Gästboende,
Fabriksgatan 1, 598 40 Vimmerby

0492-798 00

Faciliteter