Foto Astrid Lindgrens Näs

Barndomshemmet

Barndomshemmet<br />Astrid Lindgrens Näs

Astrid Lindgrens Näs

Astrid Anna Emilia föddes den 14 november 1907 här på bondgården Näs. Astrid var nummer två i en syskonskara på fyra. Det var hon och hennes syskon som, tillsammans med kogubbens barn och barnen från prästgården bredvid, var Bullerbybarnen i verkligheten. Berättelsen om deras lekar har nu spritt sig över hela världen. Det var här hon klättrade i sockerdricksträdet och lekte ”sickenblås” och ”inte-stöta-golvet” med sina syskon. Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök.

Barndomshemmet 
På 1960-talet återskapade Astrid Lindgren sitt barndomshem så att det ser ut precis som när hon växte upp här. Denna miljö inspirerade henne till några av hennes mest älskade berättelser. Idag kan du gå in i barndomshemmet på våra guidade visningar. Under huvudsäsong erbjuder vi visningar på svenska och tyska dagligen. 

Hela världens Astrid Lindgren 

Här lär du kännapersonen, yrkesmänniskan och opinionsbildaren Astrid Lindgren. Du kan uppleva utställningen på ett bekvämt sätt med hjälp av våra audioguider som finns på ett stort antal språk. För alla barn har vi en speciell barnversion av audioguiderna på svenska, tyska och danska.

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs
Våra trädgårdar har vuxit fram ur viktiga teman i Astrid Lindgrens liv och författarskap. Trädgårdarna är en plats för kultur, lek, allvar, debatt och humor. Här kan du inspireras av Astrid Lindgrens förhållningssätt till naturen, till det kreativa skapandets glädje och kraft och till livets lek och allvar. Dessa spännande trädgårdar förändras varje år – som en saga utan slut. 

Astrid Lindgrens Näs ligger bara cirka 10 minuters promenad från Vimmerby centrum, på Prästgårdsgatan 24.

 

Sommaren 2020 håller Astrid Lindgrens Näs stängt. 

 

Välkommen tillbaka för säsongen 2021.