Foto Astrid Lindgrens Värld

Pippi med vänner

Pippi med vänner<br />Astrid Lindgrens Värld
Världens bästa Karlsson<br />Astrid Lindgrens Värld
Emil och griseknoen<br />Astrid Lindgrens Värld
Ronja Rövardotter och Birk Borkason<br />Astrid Lindgrens Värld
Mattisborgen<br />Astrid Lindgrens Värld
Rasmus och Paradis-Oskar<br />Astrid Lindgrens Värld
Madicken och Lisabet<br />Astrid Lindgrens Värld

I Astrid Lindgrens Värld blir sagor verklighet!

Här kommer du rakt in i sagornas värld och möter Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter, Emil i Lönneberga och alla de andra. Har du läst Astrid Lindgrens böcker, så känner du igen dig i Astrid Lindgrens Värld. Här kan du kliva rakt in i äventyr och upptåg hämtade ur Astrid Lindgrens olika berättelser.

Hälsa på hos karaktärerna
I Astrid Lindgrens Värld kan Pippi och alla sjörövare dyka upp i Villa Villekulla vid sjön, där kapten Långstrump förtöjt sin båt Hoppetossa. Äventyret fortsätter i Mattisborgen och i den stora Mattisskogen runt omkring. Plötsligt möter du Rasmus och Paradis-Oskar, som kommer gående och spelar och sjunger, eller kanske Karlsson på taket tar dig med på en flygtur! I Katthult kan du träffa Emil och hela hans familj och se hur ett småländskt bondelandskap såg ut när Astrid Lindgren växte upp i Vimmerby i början på 1900-talet.

Bra mat för att orka leka
Efter all lek och mycket spring i bena blir du förstås hungrig. Om du och din familj inte har egen matsäck med er finns det flera restauranger att välja bland. Här kan du äta närproducerad mat tillagad från grunden. På menyn finns klassiker som kroppkakor och raggmunk med stekt fläsk. Naturligtvis finns här också både köttbullar och pannkakor.

Nya miljön för Bröderna Lejonhjärta 
Den 17 juni 2016 öppnade en ny miljö för berättelsen om Bröderna Lejonhjärta. Här tas man med till ”sagornas och lägereldarnas tid”. Här kan du besöka den muromgärdade Törnrosdalen och alla dess byggnader och den vackra Körsbärsdalen med Ryttargården och Tulipagården, liksom de uråldriga bergen.

Dags att sova…
Om ni har en bit att åka kan det vara bra att veta att det finns möjlighet att sova bekvämt i direkt anslutning till Astrid Lindgrens Värld. Det finns en gästby med stugor bara 200 meter från entrén till parken. Till säsongen 2017 öppnar det nya boendet i gästbyn, Den Lilla Staden, med hus inspirerade från tidiga 1900-talets Vimmerby. 

 

Text: Vimmerby Turistbyrå

English German

Se även