Foto Astrid Lindgrens Värld

Pippi med vänner

Pippi med vänner<br />Astrid Lindgrens Värld
Katthult<br />Astrid Lindgrens Värld
Allsång med Kling och Klang<br />Astrid Lindgrens Värld
Karlsson på taket tillsammans med Lillebror och Fru Bock<br />Astrid Lindgrens Värld
Bröderna Lejonhjärta tillsammans med Sofia i Körsbärsdalen<br />Astrid Lindgrens Värld
Ronja och grådvärjar<br />Astrid Lindgrens Värld
Bröderna Lejonhjärta<br />Astrid Lindgrens Värld

I Astrid Lindgrens Värld blir sagor verklighet!

Villa Villekulla finns i verkligheten. Bullerbyn, Mattisborgen och de flesta andra platser som Astrid Lindgren berättade om i sina böcker finns också. De är samlade på ett och samma ställe: i Astrid Lindgrens Värld, i Vimmerby.

Alla platser i parken går att känna igen från Astrid Lindgrens berättelser och när som helst kan du möta flera av de personer du lärt känna genom böckerna. För vad vore egentligen Junibacken utan Madicken och Mattisborgen utan rövarliv? I de här levande miljöerna spelas det varje dag upp scener som också är hämtade från böckerna. Här kommer du som åskådare mycket nära händelserna, och ibland hamnar du också mitt i. 

För ett barn är det en stor upplevelse att få träffa Pippi, Karlsson, Emil eller någon annan av sina favoriter i verkligheten. Efter föreställningarna fortsätter det roliga när alla barn kan hoppa in och leka på den plats som alldeles nyss var en scen. Och säg den unge som inte vill leka sakletare i Villa Villekulla med Pippi eller kanske smyga på tengilsoldaterna med Jonatan och Skorpan Lejonhjärta.  
 
Astrid Lindgren värnade om barnens rätt att få vara barn. Den fria leken löper som en röd tråd genom alla hennes böcker och självklart har den en stor plats även här i Astrid Lindgrens Värld. Förutom de spännande miljöerna från berättelserna som barnen fritt kan utforska i egen takt, har vi gott om platser som enbart är gjorda för lek.  

Ska man orka leka måste man äta. Den mat vi serverar i våra olika restauranger i parken lagar vi från råvara till färdig rätt i våra egna kök. Vi tycker att det är viktigt att laga god och nyttig mat som passar både stora och små magar. De flesta råvarorna är hämtade från trakten och menyerna har tagits fram i samarbete med en av Sveriges mest framstående kockar, Fredrik Eriksson från Långbro Värdshus. Vi erbjuder allt från enklare rätter till rejäl småländsk husmanskost. 

Vi har många olika boendealternativ att välja på i direkt anslutning till Astrid Lindgrens Värld. I den nybyggda ”Den lilla staden” bor du bekvämt bland de trygga bakgatorna och torgen där det finns plats för lek och samvaro. Husen är byggda i genuin småländsk hantverkstradition, med varierande storlek och utförande.  

English German

Öppettider 2019

 

Försäsong, 17 maj – 13 juni
Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Rasmus och Paradis-Oskar och Karlsson på taket finns på plats i parken.

Parken är öppen 10.00 – 17.00.

Huvudsäsong, 14 juni – 25 augusti
Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och Karlsson på taket finns på plats i parken. Madicken, Ronja Rövardotter, Bröderna Lejonhjärta och Rasmus och Paradis-Oskar är alla här och hela parken är öppen för lek.

Parken är öppen 10.00 – 18.00.

Lekparksöppet, måndag-torsdag 26/8 – 19/9
Hela parken är öppen för lek, men inga av våra karaktärer är på plats.

Parken är öppen 10.00 – 15.00.

Helgöppet i september, fredag-söndag, 30/8-22/9
Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Rasmus och Paradis-Oskar och Karlsson på taket finns på plats i parken.

Parken öppen kl. 10.00-17.00.


Höstlovsöppet med småländsk marknad, 19-20/10 och 26/10-3/11
Emil, Pippi, Ronja Rövardotter, Madicken, Rasmus och Paradis-Oskar är här  alla höstlovs- och marknadsdagar.

Parken öppen kl. 10.00-17.00.
Kvällsöppet 29/10-1/11 10:00-19:00.