Foto Astrid Lindgrens Näs

Barndomshemmet i Vimmerby

Barndomshemmet i Vimmerby<br />Astrid Lindgrens Näs
Sittplats i trädgården<br />Astrid Lindgrens Näs
Det riktiga sockerdricksträdet<br />Astrid Lindgrens Näs
Lekplats<br />Vimmerby turistbyrå
Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby<br />Vimmerby turistbyrå
Lär mer om Astrid med hjälp av audioguide<br />Astrid Lindgrens Näs
Madickens piano<br />Astrid Lindgrens Näs

Som en saga utan slut

Astrid Lindgrens Näs är platsen där Astrid Lindgren föddes och där hennes författarskap tar sin början. Det var här som hon klättrade i sockerdricksträdet och lekte med sina syskon i snickerboa. Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök.

Besök Astrid Lindgrens barndomshem
Följ med på en guidad tur och förflytta dig till tiden när Astrid växte upp här med sina tre syskon, sina föräldrar och många andra som arbetade på gården. Huset ser precis ut som när Astrid var liten flicka. Hon återställde det själv på 1960-talet. Här kommer du rakt in i den miljö som inspirerade till de älskade berättelserna om Emil, barnen i Bullerbyn, Madicken och alla de andra. Under högsäsong erbjuds guidade turer varje dag på svenska, tyska. 

Se utställningen om Astrid Lindgren

Utställning Hela världens Astrid Lindgren tar dig med från Astrids uppväxt på Näs till hennes liv som hyllad och världsberömd författare. Här möter du jazzbönan, mamman, barnboksredaktören och opinionsbildaren Astrid Lindgren.

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs har vuxit fram ur känslor och stämningar från Astrid Lindgrens författarskap. Trädgårdarna är en plats för kultur, samtal, bus, debatt, lek, allvar och humor. I trädgårdarna möter man också Astrids liv och verk på platser som varit speciellt betydelsefulla.

På Astrid Lindgrens Näs hittar du också spännande evenemang, utställningar, konstupplevelser och en vacker trädgårdsservering. Här kan du inspireras av Astrid Lindgrens förhållningssätt till naturen, till det kreativa skapandets glädje och kraft, och till livets lek och allvar.

 

Text: Vimmerby Turistbyrå

 

English German

Se även