En lugn weekend i kulturens Vimmerby

Ta en tur i det kulturella Vimmerby. Natur, museum, guidningar, allt har en historia att berätta.

Åbros Bryggerivisningar

Följ med på en guidad tur bland jästankar, tappkranar och flasklinjer på Åbro Bryggeri. Sveriges äldsta familjebryggeri och ett av Europas modernaste med kanske det finaste microbryggeriet Lilla Åbro placerat precis intill restaurangen. 

Missa inte: Avsluta den guidade turen med en förbokad dryckesprovning där ni får smaka på fem drycker ur Åbros stora sortiment.

Stadsmuseet Näktergalen

Fortsätt till Vimmerby stad och det lilla huset från 1700-talet med tak och väggmålningar. Här bjuds ni in att ta del av hela Vimmerbys historia. Från den permanenta utställningen om stadens utveckling till säsongens utställningar ”Slöjd med budskap” och ”Vimmerby i närbild”.

Missa inte: Ta er tiden att, utöver utställningarna, inspektera både väggar och tak för att få se de fantastiska målningarna.

Visans Skepp

Rulla söder ut till Visans Skepp, en skeppssättning med 40 av de vackraste visorna och psalmerna från 1900-talet inblästrade placerad på höjden intill dammen i Storebro. Sjung visorna tillsammans eller bara njuta av utsikten över sjön.

Missa inte: Boka en dragspelande allsångsledare som ni kan sjunga er igenom besöket tillsammans med.

MX World Collection 

En europaunik samling av motocrosscyklar och speedwaycyklar pryder lokalerna på MX World Collection. Speciella fabrikscyklar och crossar körda av kända förare samt ett flertal världsmästarcyklar är bara några av de guldkorn som finns att beskåda.

Missa inte: Planera in en lunch i restaurangen. Goda och vällagade favoriter som avnjutes med utsikt över utställningshallen.

Kvilleken

Vidare mot Kvilleken eller Rumskullaeken som den också kallas är Sveriges äldsta och största träd och en av de grövsta ekarna i hela Europa. Med sina cirka 1000 år och en brösthöjd är 13 meter är det en imponerande jätte att besöka.