Låt smaklökarna guida er

Längs slingrande landsvägar och gator gömmer sig en hel värld av smaker som bakas och lagas i vår bygd.

Mariannelunds Karamellkokeri

Efter traditionellt recept från 1929 bakas godis och karameller i det lilla huset i Mariannelund. Polkagrisar, mintkyssar, teaterkonfekt och ett 40-tal andra delikatesser finns såklart för att fylla upp förrådet med. 

Missa inte: ta en titt in i fabriksbutiken och se tillverkningen på nära håll innan du avnjuter dina godsaker.

Musteriet

Som en nyhet för matfantasten står Musteriet öppet för besök. En restaurang och café med varierande meny utifrån säsong och råvaror så lokala de kan bli. Maten som bjuds är tillagad på Sveriges största vedspis från Husqvarna som tjänstgjort vid flottbasen i Karlskrona!

Missa inte: Besök Musteriet i skördetider. Ta med dina äpplen och få dem mustade under tiden du njuter av en matbit, åk sedan hem med din egen must!

Ostkakeboden

Småländsk ostkaka avnjuts bäst i den lilla ostkakeboden i Frödinge. Här har det lagats ostkaka ända sedan 1950-talet. Kladdkakor, pajer och självklart ostkaka serveras varje dag i cafét.

Missa inte: Gör ett besök i fabriksboden och köp med dina favoriter hem. Glöm inte kylväskan!

Brygghuset

Följ även med på en guidad tur bland jästankar, tappkranar och flasklinjer på Åbro Bryggeri innan ni sitter ner i Restaurang Brygghuset. Den gamla lastkajen har blivit restaurang med det kopparfärgade mikrobryggeriet Lilla Åbro precis intill. Färskt öl, god mat och en helt unik miljö utlovas.

Missa inte: Avsluta den guidade turen med en förbokad dryckesprovning där ni får smaka på fem drycker ur Åbros stora sortiment.

Söderhult Schnitzel Alm

Att hitta en österrikisk restaurang mitt i den småländska skogen kan vara överraskande. På gården Söderhult har det lagats Österrikisk mat sedan 2006. Wienerschnitzel i olika variationer med österrikisk potatissallad eller pommes är den stora specialiteten. Förboka ditt besök för bästa upplevelse.

Missa inte: Bo över i Söderhults fantastiska lugn. Välj mellan stuga eller rum och upplev Söderhult lite närmre. Kanske vågar du till och med säga hej till gårdens alpackor.

Skogens honung

I Flohults gamla lanthandel, omgivet av blommande rabatter, surrande bin och småländsk skog hittar ni Skogens honungscafé. Här bjuds ni på en smakrik upplevelse med den internationellt guldbelönade skogens honung i fokus.

Missa inte: Ta en titt inne i ett av hörnen, ser du caféets inne-bin?