DCIM100MEDIADJI_0372.JPG

Har ni några minuter över mellan matcher?

I dagarna tre fylls Vimmerby med fotbollsssugna ungdomar från över 200 lag för den årliga fotbollsfesten Bullerby Cup. Dagarna fylls av matcher, hejarop och fotbollstittande, men ibland är det långt till nästa match och det finns lite tid att fylla. I Vimmerby behövs det inte många minuter för att få en upplevelse!

30 minuter

Ta en promenad upp till Vimmerbys sommartorg och gå bland gator och gränder som inspirerade till Astrid Lindgrens många berättelser. Kalle Blomkvists Båtmansbacken, Emil i Lönnebergas Klemens Gränd och Pippi Långstrumps godisbutik på Storgatan.

60 minuter

Gör ett besök på någon av stadens många restauranger och caféer, husmanskost, pizza, glass, fika eller vad ni känner er sugna på. Smaklig måltid!

90 minuter

Utforska Vimmerbys shopping. Nya strumpor, mellan-matcher-läsning eller en helt ny garderob. Här finns allt!

120 minuter

Gör ett museibesök, Stadsmuseet Näktergalens utställning ”Ur Stadsmuseets gömmor”, MX World Collections unika samling av motocross och speedwaycyklar och Astrid Lindgrens Näs vackra trädgårdar och intressanta utställningar står öppna för ett par kulturtimmar.

150 minuter

Lämna Vimmerby för ett dopp i en sjö, en uppfriskande promenad i de småländska skogarna eller ett fikastopp längs vägen eller på picknikfilten.

180 minuter

Färdas längs med vägarna och stanna till i filmernas Katthult och Bullerbyn, upplev mer av filmens värld på Filmbyn Småland, få en älgpuss hos Virum Älgpark, upplev skogen tillsammans med Eriksgårdens hästar eller utmana höjdrädslan hos Vimmerby Adventure. Tillbaka i Vimmerby bjuder Kalle in till Lek & Lattjo i leklandet.

300 minuter

Spendera några timmar på platsen där sagor blir till verklighet. Möt Pippi, Emil, Ronja och alla andra i Astrid Lindgrens Värld. Bland sång och dans, lek och upplevelser går timmarna fort.