För den aktiva och äventyrliga familjen

Spänning och äventyr på hög höjd, i vatten eller för barn med spring i benen finns det gott om i Vimmerby.

Filmbyn Småland

Kliv in i filmens värld med kulisser och rekvisita från Astrid Lindgrens filmer och en interaktiv våning med karaokebås och AR-teknologi som låter dig hoppa över helvetesgapet och hissas upp i Idas flaggstång. I Upplevelseskogen finns även en Parkourbana där du kan träna på dina stunts och i tallarna finns det fantasifulla fågelholkar att titta på.

Missa inte: Briljera med dina kunskaper i ett av Astrid Lindgrenquizen på den interaktiva övervåningen. Varför inte utmana familjen!

Kalles Lek & Lattjo

Lek och lattja hos Kalle. Hoppa, åk rutschkana, skjut med luftkanonerna, dyk ner i ett bollhav och spring i det undervattentematiserade leklandet. Varför inte utmana familjen på glow-in-the-dark-golf, i en femkamp eller air hockey?

Missa inte: Besöker du Kalles Lek & Lattjo med ett barn under tre? För de allra minsta finns en helt egen hörna med mjuka klossar, jättelego, bollhav och ännu mer. 

Virum Älgpark

Har du alltid drömt om en puss av en älg? Hos Virum Älgpark får du följa med in i det 8 ha stora hägnet och uppleva närheten till den ståtliga skogens konung samt dovhjortarna som också bor där. Du åker in i hägnet sittandes i öppna vagnar eller på vagnstaket bakom en traktor, du får potatis och kvistar att mata älgarna med så att de kommer riktigt nära. 

Missa inte: Sätt en potatisskiva i munnen när älgarna närmar sig för att få en ordentlig älgpuss!

Vimmerby Adventure

Spräng din bekvämlighetszon och utmana både kropp och sinne på Vimmerby Adventures 8 olika höghöjdsbanor med över 80 stationer och hinder bland trädtopparna i parken. Från två banor på 1,5 meters höjd till den svarta banan på 18 meters höjd och en total längd av 1,5 kilometer zipline kommer adrenalinet pumpa under hela besöket.

Misse inte: För den riktiga spänningssökaren finns ett fritt fall där du hoppar rätt ut från starttornet med en höjd på 18 meter, tornet går även att klättra runt på sidan. Det är tufft, och bara för den som vågar!

Vattenäventyr på Vimmerby Camping

Svalka er vid Vimmerbys riviera under varma sommardagar. Utforska den härliga sjön Nossen i någon av trampbåtarna eller testa balansen på en padel board. Pausa på stranden, med en minigolfrunda eller en stund i sjöbastun. Det bästa av två världar!

Missa inte: Gör något extra av middagen och hyr drömflotten, den eldrivna flotten som gör att du kan ta dig ut på Nossens vackra vatten för att njuta av en middag eller kvällsdopp!

Wimer Bike Park

Ta med dig cykeln ut på en tur på en av bikeparkens banor, här finns en härlig flowtrack men även utmanande leder i kuperad terräng. Från en blå bana på 3,3 km och en röd bana på 6 km till en svart bana på 7,7 km finns det något för hela familjen. Wimer Bike Park utmanar rutinerade cykelfantaster lik väl som nybörjare på stigcykling. 

Missa inte: Uppvärmningen är viktig, missa inte att ta några varv på Wimer Bike Parks busiga bana BMX-karaktär för att leka och värma upp i.

Kanotpaddling

Till ljudet av porlande vatten och kvittrande fåglar glider ni tyst fram på den vackra Stångån. Den tysta paddlingen ger er chansen att få se rådjur, fåglar eller andra djur vara nere vid ån och dricka vatten.

För er som föredrar friheten i öppna vatten är en rundtur i Krön, Nossen eller Yxern det perfekta alternativet. Packa ihop en matsäck, samla familjen eller några vänner och ge er ut på ett kanotäventyr! Kanoter kan hyras på Kröngården och Smålandsbyn för äventyren i Krön och längs Stångån och för Yxern, via sms till 070-140 44 40.

Missa inte: Den vackra miljön från Försjön och söder ut är en perfekt dagstur på smala vattenvägar, vackra stenbroar och prunkande grönska.

Norra Kvills Nationalpark

En av Sveriges minsta nationalparker bjuder in till mystiken och magin i den småländska trollskogen med sina två rundor på 2,5 respektive 4 kilometer. Den tuffa vandringen lönar sig när du kan känna stillheten och lugnet vid Idgölens vatten och andas ut vid Idhöjdens utsiktsplats.  

Missa inte: Samla kraft för att ta er till Idhöjdens utsiktsplats, en tuff stigning där du håller dig i rep för att klara branten upp på höjden. Belöningen är väl värd när man når utsikten över trädtopparna, speciellt under solnedgång.