Upplev Astrid Lindgrens Vimmerby

Samla familjen, fyll picknickkorgen, sätt ihop en spellista och upplev miljöerna från dina Astrid Lindgrenfavoriter.

Katthult 

Välkomnandes av djur och en idyllisk smålandsgård gör ni ett besök i filmernas Katthult. Se flaggstången som Ida hissas upp i flaggandes i vinden och känn barndomsminnen om Emil i Lönneberga komma till liv i lek och skoj hos besökare. 

Missa inte: Kika in i Snickarboa och beundra alla trägubbar som täljts!

Bullerbyn

Fortsätt Astrid Lindgrensutflykten med att hoppa i hö, avnjut en våffla och känn den idylliska bullerby-känslan vid de tre små husen i Sevedstorp.

Missa inte: Leta upp det spännande trädet som växer snett bakom höskullen i Sevedstorp. Kanske är denna ihåliga ask det bästa gömstället i hela Pelarnetrakten?

Filmbyn Småland

Kliv sedan in i filmens värld med kulisser och rekvisita från Astrid Lindgrens filmer och en interaktiv våning med karaokebås och AR-teknologi som låter dig hoppa över helvetesgapet och hissas likt Ida upp i flaggstången.

Missa inte: Lämna bilen hemma och upplev inspelningsplatserna från cykelsadeln. Hos Cykla i filmlandskapet Småland upplever du korgcykling när den är som bäst, i skogen, på stigar och tillsammans. Längs leder fyllda utav filmhistoria och vacker natur, från en timme till en dags cykling. 

Astrid Lindgrens Värld

Här i Astrid Lindgrens Värld finns Katthult, Villa Villekulla, Mattisborgen, Bråkmakargatan och många andra kända miljöer på riktigt. Kliv in i sagornas värld och möt favoritkaraktärerna samtidigt som du upplever den idylliska teaterparken. 

Missa inte: Imponeras av alla fina hus som finns runt om i parken. Gå in i alla hus och imponeras av alla detaljer.