Upptäck Vimmerby med buss

För att göra Vimmerby ännu mera hållbart kommer det att denna sommar finnas en buss att färdas mellan stadens boendeanläggningar och traktens alla besöksmål. Varje dag kommer bussen gå till Astrid Lindgrens Värld och på tisdagar och fredagar går en buss till de andra populära destinationerna Bullerbyn, Katthult, Astrid Lindgrens Näs, Vimmerby Adventure, Norra Kvill och Filmbyn

Transferbussen

Åk buss till och från Astrid Lindgrens värld varje dag från 20 juni till 13 augusti. Hållplatser finns vid boendeanläggningar samt i centrala Vimmerby. Du kommer smidigt direkt till parkens entré lagom till parkens öppning och hämtas upp vid samma hållplats när parken stänger för dagen. Det går inte att köpa biljetter ombord på bussen. Observera att det är endast en buss som trafikerar linjen så var noga att kolla vilka tider som gäller.

Upptäckarbussen

Åk buss till ett urval av besöksmål i Vimmerbyområdet. Välj att resa klimatsmart till några spännande besöksmål runt Vimmerby. Välj ut ett besöksmål att kliva av vid. Observera att det är endast en buss som trafikerar rundturen så du kan inte kliva av vid mer än ett stopp och du måste själv hålla koll på tiden när bussen åker från din hållplats. Eventuella entrébiljetter till besöksmålet löser du separat. Bussen går tisdag och fredag från 20 juni till 13 augusti 2022. Begränsat antal platser. Det går inte att köpa biljetter ombord. 

Vill du hellre sitta kvar i bussen hela turen så är det ett utmärkt sätt att uppleva det småländska landskapet. Luta dig tillbaka och läs i en tidning om platserna du passerar.

Mer information och bokning av biljetter görs via
https://buss.vimmerbytillsammans.se
Det går endast att köpa tur- och returbiljetter.

Tidtabeller och bokning
av biljetter görs via

https://buss.vimmerbytillsammans.se

För att åka med Transferbussen eller Upptäckarbussen måste man förboka och förbetala resan. Det gör man antingen via projektets egna hemsida, via någon av boendeanläggningarnas receptioner eller på Vimmerby turistbyrå. På hemsidan finns också information om exempelvis priser och tider.