Upptäck Vimmerby från sadeln

Gravelcykling

Vimmerbyvägarna imponerade stort när Abloc var på besök, så de hjälpte oss att skapat ett gäng härliga turer för cykelentusiaster. Med start i Vimmerby eller Fredensborgs Herrgård utforskar ni vägar för cyklister på alla nivåer. Är grusvägar din melodi måste du spana in Lönneberga Gravels utmanande rutter. Oavsett om du är en erfaren gravelcyklist eller nybörjare, kan du hitta lämpliga rutter och utmaningar i Lönneberga Gravel.    

Ta även en titt på de andra charmiga slingor som tar dig ut på landsbygden i våra trakter. Landskapet runt oss bjuder på småländsk karaktär där du längs våra vägar passerar skog, hagar, sjöar, slingrande grusvägar, röda hus med mera. 

Gravel cycling in Eksjö, Hultsfred & Vimmerby - 23/07/24
Foto: Christopher Lanaway / Atelier Nord
Cykla i filmlandskapet Småland

En guidad cykeltur som utgår från filmmuseet Filmbyn Småland i Mariannelund och går till filminspelningsplatser och turistattraktionerna Katthult och Bullerbyn och ekobyn Ingebo Hagar. Längs vägen passerar du flera platser där scener till filmerna om Emil i Lönneberga spelades in. En barnvänlig dagsutflykt och en perfekt aktivitet under din semester i Sverige. Cykelturerna är 13-70 kilometer långa och går genom stora skogar och idylliska byar, förbi röda stugor, levande bondgårdar, odlingslandskap och glittrande sjöar. Allt i en typisk småländsk miljö i ett kuperat och varierat landskap med vackra vyer.

www.cyklaifilmlandskapetsmaland.se/

Cykla i Filmlandskapet Småland
Mountainbike hos Wimer Bike Park

I direkt anslutning till de norra delarna av Vimmerby, nära Astrid Lindgrens Värld hittar du stigcykelleder som bjuder på sköna turer. Terrängen är med regionens mått mätt ganska kuperad, så vänta dig sluttningar både uppför och utförs. Här har du fyra leder att njuta av och en pumptrack att slipa på tekniken i.

Mossebo Flowtrack, Grön 1,1 kilometer
Videslätt, Blå 3,3 kilometer
Rumhult, Röd 6 kilometer
Applekullen, Svart 7,7 kilometer

www.bikingsoutheast.se/områden/wimer-bikepark-vimmerby

Wimer Bikepark

Cykeluthyrning

Här kan du välja att hyra en standardcykel eller elcykel. Tillval finns i form av barnsitsar samt cykelvagnar för packning finns också. Välj mellan traditionell damcykel, landsvägscykel, barncykel, elcykel eller mountainbike. När man hyr en cykel ingår alltid hjälm.

Cykelservice 

Genom regelbunden cykelservice förlänger du cykels livslängd betydligt. Hos Motorsport kan din cykel få lite kärlek i form av reparation eller service. 

http://www.motorsport.se/