Sportlovsveckan i Vimmerby

Sportlovet är här och veckokalendern är fylld med spännande utflykter, aktiviteter och andra härligheter.

På Eriksgården är det full fart hela veckan med mat över öppen eld, ponnyridning, slädturer och dagkollo med gårdens alla djur. Alla aktiviteter bokas hos Annelie 070-245 33 17 eller annelie@eriksgardenvimmerby.se

24 februari klockan 18.30, Kolbullekväll i timmerstugan inkl. storytelling om kolbullens historia, ni får lära er att tillaga kolbullar med fläsk och koka kaffe på öppen eld. Pris 190 kr/pers

26 februari klockan 10.00–13.30 Dagkollo Vi pysslar med våra ponnier, sköter om gårdens övriga djur och grillar korv. Pris 200 kronor/barn

23 och 26 februari, Slädtur, tider efter överenskommelse. Pris 300 kr/pers (Under förutsättning att det finns snö).

26 februari, Ponnyridning i skogsmiljö, tider efter överenskommelse. 170 kr/barn.

Vimmerby Campings tipspromenad sitter uppe och grillplatsen är fylld med ved för familjemys vid Nossen.

PadelFour har öppet för spel i padelhallen med sportlovspriser för barn och familj. Inget rack, inga problem, rackhyra ingår i priset.

Vimmerby Bowling håller sportlovsöppet med öppna banor från måndag till torsdag. Välkomna för bowlingspel eller shuffleboardutmaningar.

Hos Vimmerby Bibliotek kan du testa att programmera ditt eget dataspel under måndagen. Du kan även gå någon av de 15 digitala tipspromenaderna på olika platser i kommunen under hela veckan.

Kulturskolan håller prova-på-teater, skaparverkstad och fotopromenad under veckan.

Hos Vimmerby Tennisklubb kan du spela tennis och pickleball under tisdagen.

Vimmerby IF arrangerar sportlovsfotboll för olika åldrar under tisdagen och torsdagen.

Fabriken håller öppet och arrangerar bland annat en onsdagsutflykt till VOKs pulkabacke. Vill du låna något i Vimmerby Kommuns sport och fritidsbibliotek, hör av dig till Fabriken för att boka en tid.

Glöm inte att vara rädda om varandra under sportlovet och respektera de allmänna råd som gäller i regionen.

Om isen och snön är kvar.. 

Isvak och bastu

Häng på den iskalla hälsotrenden och vinterbada en isvak. En kylande upplevelse som bäst kombineras med en varm bastu. Vid natursköna Nossen och Vimmerby Camping hittar du allt, en kylande isvak och en värmande bastu.

Skidspår

Ta en tur på längdskidorna medan snön fortfarande tillåter. VOKs elljusspår är spårat och bjuder in till härlig åkning. Saknar man golfbanorna finns en femkilometersslinga att ge sig ut på vid Tobo i Storebro, även Bruksvallen har en familjevänlig runda spårad. I Frödinge, Gullringen, Söderhult och Södra Vi hittar ni också spår för härlig skidåkning.

Skridsko

Kylan är perfekt för skridskoåkning runt om i Vimmerby. I Kohagen, Hultet och bakom Tennishallen finns spolade banor. Det finns även möjlighet att snöra på sig skridskorna vid Tuna skola, Rumskulla skola, Frödinge skola samt vid Ulveskog och i Storebro.

Naturen

Varse sig snön ligger tjock eller växtligheten har letat sig igenom upplever man Vimmerbynaturen under hela året. Till fots eller på två hjul, det finns leder för allt allt aktivera sig på under sportlovet.