Norra kvill

Fyll sportlovet med aktiviteter

Sportlovet är här och dagarna ska fyllas med fartfyllda aktiviteter, familjekul och utomhustid. Vi har samlat veckans höjdpunkter!

Virum Älgparks safariturer går av stapeln klockan 11.00 den 19:e, 20:e och 22:e februari. Träffa Erik, Stina och deras vänner på riktigt nära håll. Välkommen upp i traktorvagnen och upplev ett äventyr du sent kommer glömma!

Kalles Lek & Lattjo bjuds det in till lek i leklandet varje dag. Klockan 14.00 är självaste Kalle eller Ingrid på plats för aktiviteter så som ”sätt svans på gris”, ”smussla sko”, kängurustafett, junioryoga och dansstopp! Sportlovet tjuvstartas lördagen den 19:e februari 10.00-13.00 när Andréa, känd från Hela Sverige bakar kommer till leklandet och bakar kakor, bakelser och macarons i massor.

PadleFour firar sportlovet med generösa sportlovspriser i hallen för padelsugna familjer. Mer speltid och hyrrack och lånebollar ingår!

Hos Vimmerby Bio går filmerna varma och popcornen är nypoppade under sportlovsveckan. Aja Baja, Alfons Åberg, Bamse och vulkanön, Monsterfamiljen: Ingen är perfekt och Viljas Äventyr är några av familjefavoriterna som visas under veckan. Kvällarna bjuder bland annat på Utvandrarna, Uncharted och Comedy Queen.

Vimmerby Bowlings populära sportlovsbowling är tillbaka med fina sportlovspriser och massor av banor för veckans alla matcher. Polera klotet och utmana familjen!

Vimmerby Kulturskola kan du under måndagen prova på att tova med ull och på tisdagen utveckla ditt skrivande.  

Hos Filmbyn Småland kliver du in i filmens värld. Följ med både framför och bakom kulisserna till Astrid Lindgrens klassiker hela sportlovet. Rabatterade erbjudande på entré måndag och tisdag, guidade turer och pensionärsrabatt under onsdagen, filmkollo för barn på torsdag och lunchmusik på fredagen. Mer information hos Ingela 073-51 04 242 

Fabriken håller öppet med aktiviteter under veckan. Träffas, umgås och hitta på kul saker tillsammans. 

I Vimmerby Ishall hålls isen öppen för allmän åkning vissa tider under sportlovsveckan. Ta fram skridskorna och välkomna ut på isen. 

Saknar du sportutrustning? Sport- och fritidsbiblioteket har allt du behöver för sportlovets alla äventyr. Skridskor, cyklar och allt där emellan. Ring och föranmäl ditt besök på Fabriken, Bondebygatan 17 för bästa service, 0492-76 92 36.

Listan fylls på.

Ut i naturen

Aktivera er under sportlovet och ta er ut i naturen där utflykter och äventyr väntar. En upptäckande vandring på en vandringsled, ett fartfyllt besök på cykellederna och andra spännande naturupplevelser väntar på er. Kolla in Vimmerbys Naturkarta för att hitta rätt i det gedigna utbudet!