Fyll sportlovet med aktiviteter

Oavsett om du söker en aktiv eller en lugn semester. Nedan har vi samlat flera tips på aktiviteter för dig med allt från mysiga familjeaktiviteter och sport till avkoppling och god mat.

Älgsafari hos Virum Älgpark

Virum Älgparks sportlovssafari går av stapeln klockan 11.00 den 20:e februari. Hoppa upp i traktorvagnen och åk med på en unik upplevelse där du får åka in till älgarna, mata dem och kanske till och med få en älgpuss!

algpark 2021-60
Gå på Bio

Hos Vimmerby Bio kan du njuta av de senaste filmerna med nypoppade popcorn under sportlovsveckan. Några av filmerna som visas just nu är Håkan Bråkan 2, Arne Alligator, Önskan, Wonka, Familjen Knyckertz och snutjakten, Hammaskjöld, Madame Web och mycket, mycket mer.

Bada och simma

Simma, busa, lek och plaska i Gullringen Simhall som håller extraöppet under sportlovet.  För extra sportlovsstämning bjuder simhallen in till ett plaskande disco på onsdagen! 

Filmbyn Småland

Hos Filmbyn Småland kliver du in i filmens värld. Följ med både framför och bakom kulisserna till Astrid Lindgrens klassiker hela sportlovet. Under sportlovsöppet kan du pyssla och tävla om årskort, gå tipspromenad i Upplevelseskogen där det även glöder i grillplatsen under onsdagen.   

Filmbyn Beskuren
Busa på Kalles Lek & Lattjo

På Kalles Lek & Lattjo bjuds det in till lek varje dag och träffa Kalle eller Ingrid på plats. Leklandet har klätterställningar, bollhav, tunnlar, trampoliner, bollkanoner och rutschkanor. För de minsta finns en avdelning för mys och bus bland bollar, mjuka klossar och jättelego.

Lär dig om traktens hembygdsföreingar

Stadsmuseet Näktergalen inleder utställningsåret med en utställning om kommunernas hembygdsföreningar under rubriken ”Igår, idag, imorgon”. Lördag den 24 februari från klockan 11 går invigningen av stapeln. 

Sportlovskollo på Eriksgården

Eriksgårdens sportlovskollo bjuder på pyssel med häst, korvgrillning, lek i skogen, skattjakt med mera. Tisdagen 20 februari klockan 10.00-13.30 bjuds barn mellan 6 och 11 år in att spendera dagen på Eriksgården. Sportlovskollo är gratis i samarbete med Tuna intresseförening. Anmälan till Annelie på 070-2453317 senast 18 februari.

Eriksgården - sportlov
Möt varandra i bowling

Vimmerby Bowlings bjuder in till en fartfylld sportlovsvecka med pangpriser på bowling och mat. Polera klotet och utmana familjen!

Åk skridskor

I Vimmerby Ishall hålls isen öppen för allmän åkning vissa tider under sportlovsveckan. Ta fram skridskorna och välkomna ut på isen.
Om vädret tillåter finns det även möjlighet att testa skridskorna på banan i Gullringen.

Övriga saker att göra

På Vimmerby Kulturskola kan du under måndagen prova på att göra din egen stop motion film, testa på teater eller skapa scen kostymer.

Fabriken håller öppet med aktiviteter under veckan. Träffas, umgås och hitta på kul saker tillsammans. 

Biblioteket arrangerar en del aktiviteter under lovet med skrivarworkshop och dinosaurietecknande. 

Kulturskolan bjuder in till kulturkompott, kulturverkstad, ateljesöndag med mera. 

Kolla även vår evenemangskalender för att ser vad som händer i Vimmerby!

Ut i naturen

Aktivera er under sportlovet och ta er ut i naturen där utflykter och äventyr väntar. En upptäckande vandring på en vandringsled, ett fartfyllt besök på cykellederna och andra spännande naturupplevelser väntar på er. Kolla in Vimmerbys Naturkarta för att hitta rätt i det gedigna utbudet!