Fyll sportlovet med aktiviteter

Oavsett om du söker en aktiv eller en lugn semester. Nedan har vi samlat flera tips på aktiviteter för dig med allt från mysiga familjeaktiviteter och sport till avkoppling och god mat.

Gå på Bio

Hos Vimmerby Bio kan du njuta av de senaste filmerna med nypoppade popcorn under sportlovsveckan. Några av filmerna som visas just nu är Mästerkatten 2, Asterix & Obelix: I Drakens Rike, Ant-Man and the Wasp: Quantumania , Mucklorna och hur de kom till Pettson och Findus och A Man Called Otto.

Älgsafari hos Virum Älgpark

Virum Älgparks safarituren går av stapeln klockan 11.00 den 22:e februari. Hoppa upp i traktorvagnen och åk med på en unik upplevelse där du får åka in till älgarna, mata dem och kanske till och med få en älgpuss!

algpark 2021-60
Busa på Kalles Lek & Lattjo

På Kalles Lek & Lattjo bjuds det in till lek varje dag och träffa Kalle eller Ingrid på plats. Leklandet har klätterställningar, bollhav, tunnlar, trampoliner, bollkanoner och rutschkanor. För de minsta finns en avdelning för mys och bus bland bollar, mjuka klossar och jättelego.

Möt varandra i bowling

Vimmerby Bowlings populära sportlovsbowling är tillbaka med fina sportlovspriser och massor av banor för veckans alla matcher. Polera klotet och utmana familjen!

Filmbyn Småland

Hos Filmbyn Småland kliver du in i filmens värld. Följ med både framför och bakom kulisserna till Astrid Lindgrens klassiker hela sportlovet. Rabatterade erbjudande på entré måndag och tisdag, guidade turer och pensionärsrabatt under onsdagen, filmkollo för barn på torsdag och lunchmusik på fredagen. Mer information hos Ingela 073-51 04 242 

Filmbyn Beskuren
Åk skridskor

I Vimmerby Ishall hålls isen öppen för allmän åkning vissa tider under sportlovsveckan. Ta fram skridskorna och välkomna ut på isen.

Övriga saker att göra

På Vimmerby Kulturskola kan du under måndagen prova på att göra din egen stop motion film, testa på teater eller skapa scen kostymer.

Fabriken håller öppet med aktiviteter under veckan. Träffas, umgås och hitta på kul saker tillsammans. 

Biblioteket arrangerar en del aktiviteter under lovet.

Kolla även vår evenemangskalender för att ser vad som händer i Vimmerby!

Ut i naturen

Aktivera er under sportlovet och ta er ut i naturen där utflykter och äventyr väntar. En upptäckande vandring på en vandringsled, ett fartfyllt besök på cykellederna och andra spännande naturupplevelser väntar på er. Kolla in Vimmerbys Naturkarta för att hitta rätt i det gedigna utbudet! 

Saknar du sportutrustning?

Sport- och fritidsbiblioteket har allt du behöver för sportlovets alla äventyr. Skridskor, cyklar och allt där emellan, sport- och fritidsbiblioteket är ett utmärkt sätt att låna grejer kostnadsfritt.

Ring och föranmäl ditt besök på Fabriken, Bondebygatan 17 för bästa service, 0492-76 92 36.

För mer information besök:

https://www.vimmerby.se/upplevaochgora/sportochfritidsbibliotek

Vimmerby kommuns evenemangskalender

Hitta roliga evenemang i Vimmerby kommun besök vår evenemangskalender

https://www.vimmerby.com/evenemangskalender/