Foto: Daniel Nestor

Sportens Vimmerby

Sportklubbarna runt om i Vimmerby kommun har varit en samlingsplats för den som cyklar, springer, hoppar, åker, spelar, rider och allt där emellan i flera generationer. Som en paus i vardagen eller en plats för välmående och umgänge. Det finns plats för alla!

Vimmerby IF’s stora skara fotbollsentusiaster hinner med mycket under ett fotbollsår. Med sina 1350 medlemmar, 22 ungdomslag och framstående seniorlag finns nästan alltid en boll i rullning på klubbens hemmaplaner vid Ceosvallen. Under 100 år har klubben varit aktiv och bidragit med glädje och hälsa för barn, ungdomar, seniorer och veteraner. Flaggskeppet Bullerby Cups folkfest i juli har varit ett stående inslag under 43 år och har vuxit till en av Sveriges större fotbollsturneringar där cirka 200 lag från Sveriges alla hörn intar Vimmerby för fyra dagar fyllda av matcher, lagkänsla och glädje.  

Även Vimmerby MS bjuder på ett fartfyllt år med mängder av nervkittlande tävlingar. Folkrace, enduro, motocross och rally, från den sköna våren till den kyliga hösten. En hyllad klubb som skapat evenemang med och för de största i Sverige. Klubben är fyrfaldig arrangör av den leriga endurotävlingen Novemberkåsan som får förare att kämpa både natt och dag bland träsk, stenar, bäckar och gropar längs med skogsstigarna. Även ett treårigt arbete tillsammans med det historiska Midnattssolsrallyt välkomnade mellan 2015-2018 förare ut på de småländska specialsträckorna. Klubbens höjdpunkt Semesterracet är en given punkt under en folkraceintresserads semester. Dammet yrar, bilarna flyger fram och farten fläktar under fem dagar i juli.  

Vimmerbys sportklubbar har varit hem åt fler elitidrottare, svenska mästare och pristagare genom åren. I dagens sportsverige står sig fotbollens Kosovare Asllani och bowlingens Jesper Svensson starkt, två unga spelare med rötter i Vimmerby. Med barndomen på planer och banor i Vimmerby ha de två gått från klarhet till klarhet för att sen ta sig ut på världsarenan. Kosovare med det svenska landslaget i fotboll samt klubbar i England USA och Frankrike och Jesper som under turneringar världen över plockat på sig fler titlar än någon svensk tidigare gjort. Som hyllning till Kosovare Asllani invigdes 2018 Vimmerby IF’s satsning Asllani court på platsen i bostadsområdet Bullerbyn i Vimmeby där Kosovare spenderade sin barndom med att spela fotboll. En plats som Kosovare hoppas ska inspirera ung flickor att våga satsa och följa sina drömmar.  

Sportens evenemangskalender:

Bullerby Cup

Semesterracet

Emiltrofén

Lilla Gubben Cup