Påsken i Vimmerby

Påsken är här, vårvärmen lika så. Vad är inte bättre än att möta våren tillsammans med familjen ute i naturen? En vandringsled, cykeltur eller kanske lite utomhusmatlagning? Passa även på att hälsa på traktens vårpigga djur och leta efter både ägg och skattkistor.

Den som vill lyxa till det lite extra kan låta någon annan fixa middagen, och kanske till och med den bäddade sängen och frukosten?

Njut av påskens mat och åt restaurangerna ta hand om dig.  

Björkbackens påsk-take away innehåller allt du behöver för en påskmiddag. Det lilla påskbordet till förrätt och den välsmakade huvudrätten efter det och den söta efterrätten som avslut.

Även Vimmerbys Stadshotell hjälper till med godsakerna till påskbordet och för den som hellre äten en två-rättersmeny på skärtsorsdagen finns även den möjligheten. Den mer morgonpigga njuter av en härlig hotellfrukost på plats i det mysiga hotellet.

I den inbjudande idyllen bjuder Mossebo Gästhem in till påskbuffé med alla tänkbara favoriter. Njut i den härliga mossebomiljön eller ta med er påsken hem.

Skogens Honung firar påskhelgen med uppdukade läckerheter i cafét.

Ellens Äppelställe ordnar med påskhäng och välsmakande våfflor med hallonsylt. Avnjut din våffla inne, ute eller ta med den hem!

Mellan påskmaten passar det perfekt med en aktivitet

Hos Virum Älgpark vankas det safarituren under påskhelgen.

Eriksgårdens hästupplevelser i det inbjudande kulturlandskapet i Fjälster väntar på er. Hur bra låter inte att laga värmländska ”kolböller” över öppen eld i timmerstugan på långfredagskväll?

Hos Ingebo Hagar tas små, bokade sällskap emot bland djuren vid förfrågan.

Vimmerby Camping firar långfredagen med att gömma påskägg längs med campingens tipspromenad.

Möt våren på 18 meters höjd när Vimmerby Adventure öppnar upp för bokningar i påsk.

Vimmerby Handels spännande skattjakt bland havet av butiker finns uppsatt över hela påsken.

Det är även den perfekta tiden att umgås tillsammans med familjen i naturen och möta våren tillsammans längs leder och vandringsstråk. Hitta fram längs såväl långa och korta vandringsvägar tillsammans med en picknickkorg.

Har du putsat av cykeln för säsongen? Passa på att inviga den på vägar och stigar i närheten.

Listan uppdateras kontinuerligt