Foto: Abloc in Vimmerby

Lönneberga Gravel

Småland är ett landskap fullt av berättelser. När man cyklar genom de vidsträckta skogarna, förbi mängder av röda stugor och vackra sjöar, är det inte svårt att föreställa sig hur detta område gav inspiration till många av miljöerna i Astrid Lindgrens verk. Lönneberga Gravel är ett cykeläventyr för att hylla till denna sagoskapande region, ett grusäventyr som vi är säkra på att Emil hade gillat. 

Lönneberga. Mariannelund. Katthult. Bullerbyn. Alla rundorna går genom dessa fiktiva – men ändå helt verkliga – platser, sammankopplade av natursköna grusvägar. För att hålla sinne och ben fräscha under dagen kommer det att finnas kaffestopp med klassisk fika och lokala specialiteter längs med vägen.

 

Den längsta rundan (165 km) kommer att passera Kvilleken, en 1000 år gammal ek strax söder om Norra Kvills nationalpark. Medan historien har rusat förbi har detta träd stått stadigt sedan vikingatiden. Hur många människor har skyndat förbi under den här tiden? Snart kan Kvilleken lägga till en grupp gruscyklister på sin gästlista.

 

Rundorna går på mycket vackra grusvägar, traktorvägar, en och annan stig och några kortare asfaltssnuttar att hämta andan på. Vägarna är noga utvalda för att bjuda på vackra vyer och upplevelser längs vägen, med minimal biltrafik.  

Såhär går det till

Lönneberga Gravel är inte på något sätt en tävling, utan handlar helt och hållet om upplevelsen och äventyret. Farten väljer du därför själv. Det går bra att anmäla sig ensam eller som duo.

Vägarna är öppna för allmänheten och alla trafikregler gäller. Fem dagar innan eventet kommer alla deltagare få GPX-filer att själva navigera efter. Abloc som arrangerar detta cykeläventyr kommer även ha guider ute i två olika fartgrupper på 100 km respektive 165 km för den som hellre vill cykla i grupp och slippa navigera. Guiderna kommer att hålla en snittfart på ca 24km/h.

Cyklingen börjar och slutar vid Fredensborgs Herrgård som ligger en mil söder om Vimmerby, en ståtlig herrgård byggd 1875. Längs vägen finns minst tre depåer beroende på rutt. Vid målet serveras varm mat och kall dryck och det finns också utmärkta möjligheter till ett uppfriskande bad och bastu vid sjön Gissen. Afterbiken avslutas med prisutdelning där alla deltagare har chans att vinna fina priser från våra partners. 

Om ABLOC

Abloc, en verksamhet där cykeln står i centrum som vill bidra till att inspirera andra.
De arrangerar läger, guidade äventyr och tävlingar.

Läs mer om Lönneberga Gravel och boka ditt cykeläventyr.
Var med och cykla Lönneberga Gravel den 6 maj 2023!
Rutter

75 km / 950 höjdmeter 
100 km / 1400 höjdmeter 
165 km / 2150 höjdmeter 

Anmälan gör på:

https://www.lonnebergagravel.com/sv