Hösten på Astrid Lindgrens Värld

Under höstlovet är Astrid Lindgrens Värld en helt annan upplevelse än på sommaren. Träden går i en gul-röd skala och när det skymmer tänds eldkorgar och lyktor som lyser upp parken. Den friska, klara luften blandas med doften från tända grillar och nyrostade mandlar. 

Höstlovsöppet: 23-24 oktober, och 30 oktober – 7 november, 10.00-17.00.
2 november – 5 november kvällsöppet, 10.00-19.00.

Utställare finns på plats och bjuder på traditionell småländsk marknadsstämning. Tempot är lugnt men för leklystna barn finns det mycket roligt att göra och upptäcka. Alla som vill kan träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter, Rasmus på luffen och Madicken och deras vänner.

Precis som på en gammaldags marknad finns här massor av spännande, fina, välproducerade och ibland annorlunda varor från våra utvalda utställare. Många av dem säljer hantverk och mycket av det som finns är traditionellt. Här visas prov på skickligt hantverk och det mesta är lokalt producerat, inte minst maten. När magen börjar kurra finns det mycket gott att välja på. Vi lagar allt själva och försöker köpa råvaror och produkter från närområdet. Det vi serverar i våra restauranger Majkens mat och Stadsmästargården är rejäl småländsk husmanskost. Goda och vällagade rätter som köttbullar med potatismos och raggmunk med fläsk. Vi har också gott om mysiga kaféer och mindre matställen med allt från bullar, bakelser och smörgåsar till pannkakor och våfflor med sylt och grädde.

Teaterprogram

Under årets höstlovsöppet är Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter, Madicken, Rasmus och Paradis-Oskar här med familj och vänner. Du kommer att se dem spela upp scener från sina berättelser och träffa dem på marknaden.

Årets teaterprogram hittar du här.