Hösten på Astrid Lindgrens Värld

Under höstlovet är Astrid Lindgrens Värld en helt annan upplevelse än på sommaren. Träden går i en gul-röd skala och när det skymmer tänds eldkorgar och lyktor som lyser upp parken. Den friska, klara luften blandas med doften från tända grillar och nyrostade mandlar.

Höstlovsöppet: 21-22 oktober, och 28 oktober – 5 november, 10.00-17.00. 

31 oktober – 3 november kvällsöppet, 10.00-19.00. 

Tempot är lugnare under hösten men för leklystna barn finns det mycket roligt att göra och upptäcka. Alla som vill kan träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter, Madicken och Rasmus på Luffen och deras vänner och familjer.  

Äkta småländsk marknad 

Under höstlovet smyckas parken med höbalar, pumpor och höstblommor. Dessutom har en traditionell småländsk Höst & Hantverksmarknad flyttat in. Precis som på en gammaldags marknad finns massor av spännande, fina, välproducerade och ibland annorlunda varor. Ett 60-tal hantverkare och utställare finns på plats med ett stort utbud av slöjdalster, traditionellt hantverk och smakrika delikatesser, det finns en saluhall med ett stort utbud matprodukter och såklart även möjlighet att äta och dricka något gott och värmande. 

Tisdag till fredag (1 november – 4 november) har parken kvällsöppet ända fram till klockan 19.00. Uppe vid Mattisborgen spelas föreställningarna med Ronja Rövardotter lite senare dessa fyra dagar. Kom och uppleva parken i höstmörkret när den är upplyst av lampor, marschaller och eldkorgar.   

Kliv rakt in i berättelserna 

I Astrid Lindgrens Värld blir du en del av sagan och äventyret. Var med när Emil i Lönneberga hissar upp lilla Ida i flaggstången, lek kull med Pippi Långstrump eller gå på upptäcktsfärd i Mattisborgen. Här blir du och din familj en del av de klassiska berättelserna och gränsen mellan saga och verklighet, och mellan teater och lek, är hela tiden flytande.  

Varje dag under Höstlovsöppet spelas cirka 25 föreställningar i parken. I Katthult gör Emil hyss till pappa Antons förargelse, i Villa Villekulla försöker Kling och Klang få fatt på Pippi Långstrump och i Mattisborgen hoppar Ronja och Birk över Helvetesgapet.  

Utöver det ordinarie dagsprogrammet händer det flera andra aktiviteter varje dag under höstlovsöppet. Exempelvis så kan du prova på glasblåsning, ridning, pilbågsskytte eller baka karameller.