Följ med Vilda på promenad

3 kilometer

Promenaden börjar och slutar bakom Sibylla och det finns papperskorgar med jämna mellanrum så husse och matte slipper bära bajspåsen så långt. Följ gångvägen norr ut mellan parkeringen och gymnasieskolan och fortsätt förbi fotbollsplanen och sniffa dig vidare mellan de övre gymnasiebyggnaderna.

Gå över Vimmerbyallén och följ gångvägen som passerar grusvägarna in i den lilla parken Pipsvängen. Följ den asfalterade gångvägen och håll till höger i kurvan för att sedan passera lekparken och Asllani Court. Asllani Courts fotbollsplan invigdes 2018, och har ett högt gult A som lyser upp kvällspromenaden intill två graffittiporträtt av en leende Kosovare Asllani i landslags- och Vimmerbytröja. Kosovare Asllani är uppvuxen i just detta område och började sin fotbollskarriär här i Vimmerby.

Sniffa dig vidare förbi det sista låga huset och följ gångvägen till höger så kommer du upp till rondellen, i vilken du håller höger och följer Prästgårdsgatan söder ut. Du passerar strax Astrid Lindgrens födelsehem Näs på din vänstra sida innan du åter passerar Pipsvängen. Strax trippar du förbi Tuvelyckan på din högra sida, i det rödoranga huset bodde Ann-Marie, Asrid Lidngrens bästa kompis som kom att bli förebild för karaktären Madicken.

Fortsätt längs Prästgårdsgatan över Vimmerbyallén och sväng höger när du kommer fram till Drottninggatan, direkt efter den fina tegelröda skolbyggnaden som det står Statens Samskola på svänger du höger så kommer du tillbaka till Sibylla och parkeringen igen.

Beroende på hur många spännande stopp du gör och i vilket tempo du promenerar så tar rundan cirka 30-45 minuter.