Fler vinteraktiviteter i Vimmerby

Snön har kommit till Vimmerby och naturen har bytt färg. Vandringslederna har tagit ny form och det finns en helt ny värld att upptäcka fylld med naturnära aktiviteter. Snöra på er kängorna och plocka fram understället och packa med en termos med värmande dryck eller varför inte det trendande stormköket.

Sevedeleden är den längsta leden i kommunen med sina 50 kilometer plus påfartsleder på 18 respektive 35 kilometer. Leden går igenom skogar, över åkrar och passerar flera av skogens sevärdheter och historiska platser. 

Brantestad naturrunda tar er med på en 9,9 kilometer lång tur genom skog och mark. En lagom kuperad promenad genom en levande kulturbygd och fantastisk natur Passa även på att hålla en picknick på någon av de vackra rastplatserna.  

Djursdalarundan leder er genom en 7 kilometer lång runda med stopp vid både naturfenomen och spännande kulturhistoria. En lagom lång runda för en vinterpromenad.

Norra kvills nationalpark bjuder in till mystiken och magin i den småländska trollskogen med sina två rundor på 2,5 respektive 4 kilometer. Den tuffa vandringen lönar sig när du kan känna stillheten och lugnet vid Idgölen vatten och andas ut vid Idhöjdens utsiktsplats.  

Ingebo hagars fyra vandringleder från 1,2 – 4,2 kilometer bjuder in att uppleva de småländska skogarna i såväl korta som längre rundor i den snötäckta naturen.

Smé-ånas 4,5 kilometer tar er på en resa genom Gullringens utveckling. Från Kvarndammen och traktens högsta vattenfall där du kan stöta på strömstare och utter till den gamla kraftstationen och förbi en grotta i de gamla Skomakarbergen för att avsluta med en bit på historiska Kungsvägen.

Vinterupplevelser

Skidspår

Ta en tur på längdskidorna medan snön fortfarande tillåter. VOKs elljusspår är spårat och bjuder in till härlig åkning. Saknar man golfbanorna finns en femkilometersslinga att ge sig ut på vid Tobo i Storebro, även Bruksvallen har en familjevänlig runda spårad. I Frödinge, Gullringen och Södra Vi hittar ni också spår för härlig skidåkning.

Skridsko

Kylan är perfekt för skridskoåkning runt om i Vimmerby. I Kohagen, Hultet och bakom Tennishallen finns spolade banor. Det finns även möjlighet att snöra på sig skridskorna vid Tuna skola, Rumskulla skola, Frödinge skola samt vid Ulveskog och i Storebro.

Sport och fritidsbiblioteket

Skidor, skridskor, pulkor och hjälmar, det finns allt möjligt att låna på sport och fritidsbiblioteket. På plats vid Fabriken, Bondebygatan 17, Vimmerby, hittar du det du behöver för dina vinteräventyr. Ring gärna och meddela din ankomst, 0492-76 92 36