Foto: Simon Palerbro

Få ut det mesta av Vimmerby under sensommaren

Varmt välkommen till en tid då sommaren må avta, men glädjen och äventyren är fortsatt oändliga. Ta steget in i Astrid Lindgrens förtrollande värld och upplev hennes livsberättelser på nära håll, som om du vore en del av dem. I hennes barndomshem och sagolika platser, kan du känna historiernas magi väva samman med verklighetens charm.

Låt inte tillfället gå dig förbi, ta vara på varje stund i Vimmerby. Här finns chansen att omfamna naturens skönhet och djurens sällskap. Dyk in i kulturens rika famn och utforska lekfullheten i allt omkring dig. Vimmerby väntar med öppna armar för att dela med sig av sina skatter och för att göra din vistelse till en minnesvärd resa fylld med inspiration och glädje.

21 augusti till 24 september, dagligen klockan 10.00-16.00

25 augusti till 17 september, fredag-söndag klockan 10.00-17.00

1–24 september, onsdag–söndag klockan 11–16

Dagligen 10.00-18.00

Måndag till fredag, klockan 09.00-15.00

September, helgdagar klockan 11.00-17.30

Vimmerbys Naturkarta

Vimmerbys naturkarta är en skattkarta som leder dig genom en fantastisk värld av upplevelser och äventyr. Med cykelleder som slingrar sig genom skogen, över backarna och längs med ängarnas vida ytor, får du möjligheten att utforska naturens skönhet i din egen takt.

Följ även vandringsleder där du med varje steg skapar ditt eget äventyr, omgiven av suset från lövträdens kronor och den doftande jorden under dina fötter.

Och låt oss inte glömma kanotleden, där du glider fram längs de glittrande sjöarna och smala vattendragen, med spegelblanka ytor över hela Stångåns vattensystem.

Låt Vimmerbys naturkarta vara din guide till upptäckter, låt den leda dig till platser som fyller din själ med inspiration och ditt hjärta med glädje.