Foto: MX World Collection och Kalles Lek & Lattjo

Ett litet projekt blev till två stora besöksmål

Under flera år fylldes Magnus Frodig och Maria Carlssons hem med motorcyklar och projekt av olika slag. Entusiaster från hela Europa kom hem till parets hus för att beskåda den stora samlingen av unika fordon. Med en ny familj blev det mycket att ha hemma och lösningen blev att flytta till nya lokaler, en lösning som var starten på något mycket större.

Magnus intresse för motorcyklar och möjligheten att skapa något eget började på riktigt på Marias fars loge där en dammig motorcykel låg och väntade på att bli omhändertagen. En tvätt blev till byte av diverse delar som slutade med en hel renovering. Efter den dagen fortsatte skapandet av egna motorcyklar och intresset utvecklades till en samling av unika världsmästarhojar från världens alla hörn. 

Samtidigt var Maria hemma med aktiva småbarn som hade spring i benen. Att besöka lekland blev något som passade hela familjen, men krävde alltid en lång resa och mycket planering. Idén om ett lekland i hemstaden Vimmerby växte fram och Maria började se över hur det perfekta leklandet skulle kunna utformas. Ett beslut om ett undervattenstema togs snart och sköldpaddan Kalle blev ansiktet utåt. Mycket tanke lades på att skapa en trevlig färgglad lokal med roliga aktiviteter, hemlagad mat, serviceinriktad personal och bra logistik. Allt för att skapa glädje hos barn och få dem att röra på sig. 

De två nya besöksmålens lokaler byggdes från grunden där flera av Vimmerbys mindre entreprenörer gick ihop och skapade ett starkt bygglag med en fin sammanhållning. Den motorfyllda utställningshallen och det färgglada leklandet stod snart klart och de dagliga besöken började blandades med både små och stora evenemang. Hittills har 10-15 olika motocross och speedwayvärldsmästare hållit presentationer på MX World Collection och fler mat och musikkvällar har arrangerats. Samtidigt har Kalles Lek och Lattjo blivit en träffpunkt för barn och deras familjer med morgonträffar, dansskola och disco. 

Under de första fem år har MX World Collections världsunika samling av motocrosscyklar imponerat motorfantaster och Kalles Lek & Lattjos alla aktiviteter har låtit barn i alla åldrar busa från morgon till kväll. Två växande besöksmål skapade för Vimmerby, av Vimmerby.