feliciasarafoto41print

Upplev ett oförglömligt höstlov i Vimmerby

Höstlov, läslov, novemberlov, potatislov.. ja kärt barn har många namn! För dig som letar efter saker att göra under höstlovet har vi samlat ihop våra bästa tips så att du och din familj enkelt ska hitta aktiviteter som passar för både barn och vuxna tillsammans. Låt ert novemberlov fyllas av roliga uteaktiviteter, inomhuslekar, sagoäventyr, kulturella upplevelser och många fler aktiviteter för barn.

Höstlovsöppet med småländsk marknad på Astrid Lindgrens Värld

Under höstlovet är Astrid Lindgrens Värld en helt annan upplevelse än på sommaren. Träden går i en gul-röd skala och när det skymmer tänds eldkorgar och lyktor som lyser upp parken. Den friska, klara luften blandas med doften från tända grillar och nyrostade mandlar. Utställare finns på plats och bjuder på traditionell småländsk marknadsstämning. Tempot är lugnt men för leklystna barn finns det mycket roligt att göra och upptäcka. Alla som vill kan träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter, Rasmus på luffen och Madicken med deras vänner och familjer. Dessutom har en Höst & Hantverksmarknad flyttat in i parken.  Det är ungefär 60 hantverkare och utställare på plats med ett stort utbud av slöjdalster, traditionellt hantverk och smakrika delikatesser, det finns en saluhall med ett stort utbud matprodukter och såklart även möjlighet att äta och dricka något gott och värmande.

Höstlovsöppet: 21-22 oktober och 28 oktober – 5 november, klockan 10.00-17.00
Kvällsöppet: 31 oktober – 3 november klockan 10.00 -19.00

Kalles Lek & Lattjo

Hoppa, åk rutschkana, skjut med luftkanonerna, dyk ner i ett bollhav och spring i det undervattentematiserade leklandet. Varför inte utmana familjen på glow-in-the-dark-golf, i en femkamp eller air hockey? För de minsta finns en avdelning för mys och bus bland bollar, mjuka klossar och jättelego. 

Öppettider: Alla dagar klockan 10.00-18.00

Vimmerby Adventure Park

Fly in i en värld av äventyr genom att spränga din bekvämlighetszon och utmana både din kropp och ditt sinne. Nu kan du passa på att njuta av höstfärgerna på riktigt nära håll bland trädtopparna. Här finns 8 olika banor med över 80 stationer och 1,5 kilometer totalt av linbanor. Du hittar klätterbanor för alla som är minst en meter lång. Höjderna i parken varierar från 1 meter och som högst är du hela 18 meter upp i luften. Parkens instruktörer finns alltid på plats på marken och hjälper till om det behövs. 

Höstlovsöppet: 18 oktober-3 november, klockan 10.00-16.00

Tänk på att sista start tiden behöver vara minst 2.30 timmar innan stängning.

Virum Älgpark

Uppleva älgar och dovhjortar i deras egen miljö hos Virum Älgpark. I vackra omgivningar kommer ni djuren riktigt nära under en guidad safaritur. Från vagnarna har ni möjlighet att både klappa och mata älgarna, samtidigt som man sitter väl skyddad. Testa att sätta en potatisskiva i munnen när älgarna närmar sig så finns chans att du får en ordentlig älgpuss!

Safaritur: 24 oktober, klockan 12.15 och 13.30, 31 oktober, klockan 12.15, 3 november, klockan 12.15. 

MX World Collection

Ta del av flera årtionden av MX-historia med en europaunik samling av motocrosscyklar och speedwaycyklar som pryder lokalerna på MX World Collection. Speciella fabrikscyklar och crossar körda av kända förare samt ett flertal världsmästarcyklar är bara några av de guldkorn som finns att beskåda.

Öppettider: Måndag-fredag, klockan 9.00-15.00

Filmbyn Småland

Kliv in i filmens magiska värld i Astrid Lindgrens berättaranda! På Filmbyn Småland upplever du inspelningsmiljöer från välkända barnfilmer som Emil i Lönneberga, Saltkråkan och Pippi Långstrump. Här ser du klassiska studiobyggen och originalkostymer från filmerna. På den digitala våningen kan du hoppa över det digitala helvetesgapet, sjunga karaoke i inspelningsbåsen och skapar små filmer som du får med dig hem.

Höstlovsöppet: 20-22 oktober och 27 oktober-5 november klockan 11.00-16.00

Stadsmueet Näktergalen

Gör ett besök på Stadsmusset Näktergalen och utställningen ”Bygdens sånger” om att leva och verka på landsbygden.

Öppet från 14 oktober till 16 december
Onsdag-fredag klockan 11.00-15.00 och lördag 11.00-14.00 

Gå på bio

Att smita in i biomörkret och bara låta dig uppslukas av en bra, rolig, läskig eller spännande film är ju aldrig fel. Vimmerby Bio ligger mitt i centrala Vimmerby nära caféer och restauranger. Passa gärna på att kombinera biomyset med att fika eller äta!

Ta ett cykeläventyr..

Stilla turer i kvällssolen eller tuffa nedfarter i MTB-banor, eller kanske både och? Runt om Vimmerby finns lugna landsvägar med vackra vyer att upptäcka med cykel. Vill du hellre cykla förbi Katthult och Bullerbyn med en guide som delar med sig om filmhistoria och andra Astrid Lindgren relaterade berättelser. Den som letar efter en rolig men något mer utmanande aktivitet bör testa att cykla mountainbike.

Wimer Bike Park – från en härlig flowtrack till utmanande leder från 3,3-7,7 kilometer.

Cykla i Filmlandskapet Småland – Med utgång från Filmbyn Småland finns leder fyllda med filmhistoria, från en timme till en dags cykling.

Vägar i Vimmerby Kommun– cykla längs lugna landsvägar med vackra vyer, genom mysiga byar och ståtliga skogar.

Motorsport – Ingen cykel? Ingen fara, hos Motorsport hyr du både cyklar och tillbehör för några timmar eller dagar av cykeläventyr.

Foto: Chris Lanaway

.. eller ett vandringsäventyr

Vimmerby har över 170 kilometer av vandringsleder och promenadspår i skog och mark. Bredare gångvägar blandat med slingriga stigar och branta bergpartier gör att det finns något som passar alla under en dag i skogen. Ta med picknickkorgen, blåbärsbyttan eller varför inte göra upplevelsen till en flerdagarstur och packa ner tältet.

Evenemangskalender