Vimmerby i världen

Vimmerby är årligen värdar för ett 10-tal internationella journalistbesök. De flesta pressresor sker individuellt där journalisten har ett skräddarsytt program med olika teman. De som bjuds in är strategiskt betydelsefulla tidningar och journalister/influensers/bloggare.

Pressresa i Astrid Lindgrens fotspår

En tysk pressresa med 3 journalister från magasin och dagstidningar i Tyskland samt representant från Visit Sweden besökte Vimmerby sent i augusti 2020. I Astrid Lindgrens fotspår med stop på Filmbyn Småland, Eriksgården, Vimmerby Stadshotell, Ingebo Hagar, Mossebo Gästhem, Cykla i filmlandskapet Småland och Brygghuset.

Foto: Carolin Federl

Läs mer från Carolins Federls resa på PNP.de

Alexander Tauscher från RadioReise

Alexander Tauscher och podcasten RadioReise besökte Vimmerby under en rundresa i Småland. Resultatet blev en timme långt podcastavsnitt delvis innehållande ett fint samtal med Anna Aspenskog på Astrid Lindgrens Näs.

Lyssna på avsnittet från Småland.

Ostseereport

Tysklands stora reseprogram Ostseereport visar upp höstens Småland och Vimmerby i en 45 minuter långt avsnitt. På cykel mellan Bullerbyn och Katthult och ett besök i ett stilla Astrid Lindgrens Värld inleder Vimmerby avsnittet.

Kolla på Smålandsavsnittet av Ostseereport.

WandaWandelt

Foto: Wanda Wandelt

Den nederländska bloggaren WandaWandelt besökte Vimmerby och Norra Kvills Nationalpark.

Läs Wandas inlägg om Norra Kvills Nationalpark

Wandas besök i Norra Kvills Nationalpark trolska natur gjorde stort intryck och hamnade på topp 10 listan av vandringsleder år 2019.

The Swedish Family

Den populära vloggfamiljen The Swedish Family var under midsommar 2019 på besök i Vimmerby. Resultatet blev en 15 minuter lång vlogg med besök på Astrid Lindgrens Värld och Ingebo Hagar som har närmre 500 000 visningar.

VisitSweden

För att lyfta Småland i en stor kampanj tog sig Visit Sweden till en röd liten stuga strax utanför Södra Vi. Cykel, bad, djur, familj och Astrid Lindgren.

Momster

Foto:Momster

I slutet av maj 2019 besökte bloggnätverket Momster och 11 danska familjebloggare Vimmerby. En härlig grupp som upplevde Vimmerbys fantastiska värld under två dagar.

Resultatet av pressresan blev ett stort antal blogginlägg, över 50 instagraminlägg och synlighet för nästan hela Danmarks mammabloggläsare.

Läs mer från Momsters besök i Vimmerby:

Momster

Momster

Sydhavnsmor

Lillemor.dk

Testfamilien.dk

Michalabastian.dk

Mamamaruska.dk

Fantasifabrikken.dk

Kim Lian

Kim Lian är den nederländska profilen med en musikalisk bakgrund och tjugo års programledaruppdrag. I en serie tillsammans med Visit Sweden besöker Kim med familj Astrid Lindgrens Värld och lever den svenska drömmen i en röd stuga vid Krön.

Villum och Schmidt

Foto: Villum och Schmidt

Radarparet från Danmark tog sig an Småland under ett av sina populära reseprogram på Danmarks Kanal 4. Filmbyn Småland och Astrid Lindgrens Värld var två av stoppen i resan.

Spise med Price

Det populära danska matlagningsprogrammet Spice med Price rullade in på Vimmerby Tog i oktober 2018 för att filma en del av sin Sverigespecial. Titta på avsnittet med kanelbulllebaket på Vimmerby Torg.

N by Norwegian

Norwegian Airlines in flight magasin hade I sitt familjenummer i augusti 2018 tio sidor dedikerade till Astrid Lindgren och Vimmerby under rubriken Pippi’s Mamma. Bläddra fram till sida 90 och ta del av de fem färgglada uppslagen.

 

 

Vimmerby Turistbyrå ekonomisk förening

Vimmerby turistbyrå ekonomisk förening drivs som ekonomisk förening och ägs idag av 50-talet delägare. Vår vardag består av att kommunicera med via olika kanaler likväl som att möta besökaren på plats. En annan viktig del av vårt uppdrag är att marknadsföra Astrid Lindgrens Vimmerby; Regionalt, nationellt och internationellt. Vi behöver vara fler som gör mer för att locka fler som gör mer.

Engagemang, samverkan och marknadsföring är viktiga ingredienser. När vi marknadsför Vimmerby så fokuserar vi på mer än en enskild plats, bransch eller verksamhet. Vi marknadsför HELA destinationen till glädje för ALLA. Genom marknadsföringen bygger vi dessutom kommunens varumärke, intresset för Vimmerby som arbetsplats, etableringsort, handelsplats och boplats.

 

 

Vimmerby arbetar tillsammans med Region Kalmar län när det kommer till internationell marknadsföring. I länet är man en av fem prioriterade destinationer i det internationella marknadsarbetet. mot Tyskland, Danmark och Nederländerna. Tillsammans med Visit Sweden arbetar vi mot de prioriterade marknaderna i Tyskland och Nederländerna. Även Danmark är en prioriterad marknad för det internationella arbetet i Kalmar Län.